Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΔΝΤ. Επιστρέφουν τη Δευτέρα οι ελεγκτές


Στο Ταμείο ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την 6η δόση.
Στην Αθήνα αποφάσισαν να επιστρέψουν τα μέλη της ομάδας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που ασχολούνται με την Ελλάδα, μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον καθηγητή Λουκά Παπαδήμο. Ο Πολ Τόμσεν συνοδευόμενος από τον κ. Φλάναγκαν και άλλα στελέχη του Ταμείου αναμένεται να αφιχθούν στην ελληνική πρωτεύουσα τη Δευτέρα για να ασχοληθούν με το θέμα της έκτης δόσης και του νέου προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Ταμείο ελπίζουν ότι "δεν θα υπάρξουν προβλήματα για την έκτη δόση". Υποβάλαμε ερώτηση στο Γραφείο Τύπου, τόσο για την επικείμενη επίσκεψη του κ. Τόμσεν στην Αθήνα όσο και για την έκτη δόση, αλλά οι αρμόδιοι επέλεξαν να μην τοποθετηθούν μέχρι αργά το βράδυ. Επίσης, δεν υπήρξε ανακοίνωση για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κ. Παπαδήμο, με τη δικαιολογία ότι η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ απουσιάζει στην Ασία. Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Λαγκάρντ είχε θέσει ως όρο για να εκταμιευθεί η έκτη δόση τον τερματισμό της πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα. Λογικά, μετά την παραίτηση του κ. Παπανδρέου και την ακύρωση του δημοψηφίσματος, η χώρα επανήλθε στην πολιτική σταθερότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζονται επίσης φόβοι ότι λόγω της πολιτικής κρίσης που δημιούργησε η ανακοίνωση για το δημοψήφισμα, "οι στόχοι για το νέο πρόγραμμα έχουν ήδη πέσει έξω".
Αναδημοσίευση από ΕΘΝΟΣ, 11-11-2011
Από apnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: