Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

ΑΔΕΔΥ: «Αποφράδα ημέρα» η 28η Νοεμβρίου"Η μνημονιακή συγκυβέρνηση οδηγεί σε έμμεση απόλυση δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους" τονίζει η ΑΔΕΔΥ, αναφερόμενη στην έναρξη ισχύος του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, το οποίο οδηγεί στην έξοδο χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο.

ΑΔΕΔΥ: «Αποφράδα ημέρα» η 28η Νοεμβρίου
Την ίδια στιγμή χαρακτηρίζει την 28η Νοεμβρίου "αποφράδα ημέρα για τους δημοσίους υπαλλήλους".
"Η μνημονιακή συγκυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τις διατάξεις για ένταξη σε 'προσυνταξιοδοτικό καθεστώς' και 'εργασιακή εφεδρεία', οδηγώντας σε έμμεση απόλυση δεκάδες χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους" αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι με τις εν λόγω διατάξεις "χωρίς να υπολογίζεται το βαρύ ανθρώπινο κόστος, καταργείται η μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων, για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους κι έπειτα από έναν ολόκληρο αιώνα καθιέρωσής της".
Η ΑΔΕΔΥ προβλέπει δραματικές επιπτώσεις για πολλούς ακόμη εργαζόμενους τα αμέσως επόμενα χρόνια, που θα οδηγηθούν "σε βίαιη αποχώρηση και σε καθεστώς ημιανεργίας", ενώ τονίζει ότι δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες λόγω έλλειψης προσωπικού.
"Είναι σαφές ότι, μέσα από τις συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, το κράτος οδηγείται σε διάλυση, η δημόσια διοίκηση σε πλήρη απορρύθμιση, το όποιο κοινωνικό κράτος σε κατεδάφιση, οι εργαζόμενοι σε απόγνωση, η κοινωνία σε εξαθλίωση, καθώς οι απολύσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο γίνονται με μοναδικό γνώμονα την περιστολή δαπανών και χωρίς να εξετάζονται ούτε οι πραγματικές ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών σε ανθρώπινο δυναμικό ούτε το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί, πλήττοντας κυρίως τα ευρύτερα, φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα, τα οποία θα στερούνται πλέον στοιχειώδους πρόσβασης σε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.
" Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μαζί με ολόκληρη την κοινωνία, δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να ανατρέψουμε τις βάρβαρες αυτές πολιτικές επιλογές, με σκοπό την προάσπιση των θέσεων εργασίας, των κοινωνικών αγαθών και της κοινωνικής συνοχής.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011 και στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως στις 11 το πρωί.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: