Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Μεταβατική κυβέρνηση σε ρόλο ληξίαρχου,Γράφει η Ρένα Διακίδη


Μεταβατική κυβέρνηση σε ρόλο ληξίαρχου

Ωραία λοιπόν! Φεύγει ο Παπανδρέου, έρχεται ο σύμβουλός του Λουκάς Παπαδήμος ή όποιος άλλος... Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς! Από τη στιγμή που η χώρα δεν πάει σε εκλογές για να αποφασίσει ο λαός, όλα τα υπόλοιπα είναι μια απίστευτη παρωδία. Η νέα "κυβέρνηση" εν είδη ληξιάρχου, θα υπογράψει την πλήρη και τελειωτική παράδοση της χώρας στους δανειστές της. Από κοντά και τα κατοχικά ΜΜΕ με τις δημοσκοπήσεις τους ότι δήθεν ο λαός θέλει κυβέρνηση συνεργασίας, για να νομιμοποιήσουν έτσι το επερχόμενο ανοσιούργημα. Επί της ουσίας, η μεταβατική κυβέρνηση δεν είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας  αλλά κυβέρνηση εθνικής παράδοσης και υποτέλειας.

Και τούτο διότι αν η αυριανή "νέα κυβέρνηση" επικυρώσει τη δανειακή σύμβαση και υποθηκεύσει τη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες, τί νόημα θα έχουν οι εκ των υστέρων εκλογές; Θα πάμε να ψηφίσουμε το Φεβρουάριο κυβέρνηση με το πλαίσιο της λειτουργίας της προαποφασισμένο. Μια ψευδαίσθηση δημοκρατίας και τίποτα περισσότερο.

Υπέροχα λοιπόν! Με τους ακατανόητους, αλλοπρόσαλλους  και αυτοκαταστροφικούς χειρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου, με τη «φαεινή» ιδέα του δημοψηφίσματος, που άνοιξε και επίσημα τη συζήτηση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ (προϊόν πολιτικής βλακείας ή προϊόν συμφωνίας, θα το απαντήσει η ιστορία), δεθήκαμε ακόμα πιο σφιχτά στο άρμα των δανειστών μας και χάσαμε την όποια διαπραγματευτική δυνατότητα για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν.
Τώρα έρχεται ο «σωτήρας» Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, σε ρόλο πρωθυπουργού. Ποιού συμφέροντα θα εξυπηρετήσει ο τραπεζίτης; Της Ελλάδας ή των δανειστών της (ρητορικό το ερώτημα με προφανή την απάντηση); Μήπως εκείνοι τον επέβαλαν, χωρίς δυνατότητα εκ μέρους της ελληνικής πλευράς να αντιδράσει;

Κι όμως, όλες αυτές τις μέρες, στις απανωτές ομιλίες του ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν είχε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής για τους χειρισμούς του, που επισείουν σοβαρότατες ιστορικές ευθύνες. Κάποια μέρα αυτές θα αποδοθούν.
 Ένα πράγμα, ωστόσο, κατάφερε ο Παπανδρέου. Να ξεγυμνώσει  την υποκρισία του πολιτικού συστήματος (με εξαίρεση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) που σήμερα υπεραμύνεται της "σωτήριας" συμφωνίας του κουρέματος, όταν μέχρι πρότινος όλοι μαζί μιλούσαν για καταστροφή της χώρας. Κατάφερε να ξεγυμνώσει τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, που επί της ουσίας, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να φύγει ο Παπανδρέου από την εξουσία. Η πολιτική του είναι η ίδια αφού συναίνεσε στην συμφωνία- παρωδία της «κυβέρνησης εθνικής ενότητας», θέση που είχε ως αποτέλεσμα το απολωλός πρόβατο να «επανενταχθεί» μετά πολλών επαίνων στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Κι  οι Έλληνες πολίτες, που ακόμα γοητεύονται στην ιδέα «κυβέρνηση συνεργασίας»  πολύ σύντομα θα αντιληφθούν τι ακριβώς τι έχει συμβεί. Και τότε θα αναφωνήσουν:  «Ήταν κάποτε μια χώρα που την έλεγαν Ελλάδα...»
Δύσμοιρη πατρίδα τι σου ‘μελε να πάθεις…
Ρένα Διακίδη - ΠΡΟΟΔΟΣ Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: