Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΜΑΡΙΛΑ&ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ)!



ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΑΠ!
ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΒΟΥΛΗ ΜΕ 180 ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ!
Απίστευτες διεργασίες παρασκηνίου, "καμαρίλας", σκοτεινών μεθοδεύσεων, αθέμιτων ανταλλαγμάτων κάτω από το τραπέζι και σκληρών εκβιασμώνπαίζονται τούτες τις ώρες ενόψει και της ψηφοφορίας ταμεσάνυχτα της Παρασκευής για ψήφο εμπιστοσύνηςστην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.
Στο βρώμικο αυτό παρασκήνιο, που εκτυλίσσεται ερήμην και σε βάρος του ελληνικού λαού, δεν εμπλέκονται μόνο οι πρωταγωνιστές και κομπάρσοι του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου αλλά και μεγάλοι παράγοντες της διαπλοκής και της οικονομικής ελίτ, μαζί με κύκλους της ΕΕ και την ΗΠΑ,που άγρυπνα παρακολουθούν και παρεμβαίνουν στις εξελίξεις.
Αυτές τις ώρες διεξάγονται εντατικές υπόγειες διαβουλεύσεις προκειμένου να επέλθει συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης μνημονιακής συναίνεσης με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑΟΣ..., που θα την ονομάσουν κυβέρνηση εθνικής ευθύνης (!!!)
Σκοπός αυτής της κυβέρνησης θα είναι να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ καιΝΔ τουλάχιστον, η κατάπτυστη Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, μαζί με τη νέα μνημονιακή δανειακή σύμβαση και να παραληφθεί η περίφημη 6η δόση, ώστε μετά (;) να οδηγηθεί ο τόπος σε εκλογές.
Μια τέτοια μεθόδευση για σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης μνημονιακής συναίνεσης θα συνιστούσενόθευση της λαϊκής βούλησης και στην ουσία θα αποτελούσε νέο πραξικόπημα περάσουν πανηγυρικά τα νέα τροϊκανά σχέδια λεηλασίας της χώρας.
O Γ. Παπανδρέου την ώρα που διαπραγματεύεται για μια τέτοια κυβέρνηση μνημονιακής συναίνεσης φέρεται ότι θέτει ως προϋπόθεση για την προώθησή της, τη λήψη ψήφου εμπιστοσύνης από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή (4/11) τα μεσάνυχτα.
Έγκυροι κύκλοι τόνιζαν ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει έρθει σε συνεννόηση με ισχυρή ομάδα υπουργώντου, που μάλλον έχουν ως επικεφαλής τον Ε. Βενιζέλο, ώστε τελικά να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και στη συνέχεια να δηλώσει την διαθεσιμότητά του να αποχωρήσει άμεσα ή και να παραιτηθεί, προκειμένου να διευκολύνει τη συγκρότηση της νέας ευρύτερης κυβέρνησης.
Οι ίδιοι κύκλοι, πάντως, τόνιζαν στην Ίσκρα ότι θεωρούν πολύ δύσκολη τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ,όχι λόγω πολιτικών διαφορών που είναι στην ουσία ανύπαρκτες, αλλά κυρίως λόγω τωνμικροκομματικών ανταγωνισμών των δύο κομμάτων και των ανταγωνιστικών προσωπικών σχεδίων Γ. Παπανδρέου Α. Σαμαρά και όχι μόνο.
Αν θα ματαιωθεί, για δευτερεύουσες λεπτομέρειες, μια τέτοια κυβέρνηση "εθνικής μνημονιακής υπερψήφισης" αυτό θα οφείλεται και μόνο σε μικροπολιτικούς και προσωπικούς σχεδιασμούς.
Η Ίσκρα υπογραμμίζει ότι μια κυβέρνηση ευρύτερης μνημονιακής συναίνεσης όχι μόνο θα συνιστούσε  κατάφωρη παραχάραξη της λαϊκής βούλησης αλλά και η συγκρότησή της θα αποτελούσε νέοπραξικόπημα, αφού δεν έχει δοθεί καμία λαϊκή εντολή για το σχηματισμό της και μάλιστα για να ψηφίζειμνημονιακά κατασκευάσματα!
Αυτήν την ώρα χρειάζεται να μιλήσει ο ελληνικός λαός και να ματαιωθούν οι βρώμικες και σκοτεινές μεθοδεύσεις παρασκηνίου από τους εγχώριους και εξωτερικούς κύκλους του κατεστημένου.
Το άμεσο αυτήν την ώρα είναι να διεξαχθεί ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ με ευθύ ερώτημα αν θέλει ο ελληνικός λαός ή όχι τη Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. (Και ερώτημα παραμονής ή όχι στο ευρώ αν θέλουν να βάλουν στο δημοψήφισμα, ας το βάλουν!).
Η Αριστερά, παρότι έντρομο το κατεστημένο πήρε πίσω οποιοδήποτε δημοψήφισμα, πρέπει να επιμείνει στη διεξαγωγή του!
Η διενέργεια εθνικών εκλογών, εδώ που φτάσαμε, ασφαλώς είναι ένα αίτημα. Οι εκλογές όμως θα πρέπει να επακολουθήσουν του δημοψηφίσματος, στο οποίο ο λαός με την ψήφο του θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την τρόικα, τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. 
Γιατί δεν είναι δυνατόν μέσα από εκλογές να βγει με επίπλαστο τρόπο μια νέα μνημονιακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία με άλλους εσωτερικούς συσχετισμούς, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι κατά της τρόικας, των μνημονίων, των συμφωνιών τύπου 26ης Οκτωβρίου και των τροϊκανών δανειακών συμβάσεων με όσα τις συνοδεύουν και τις καλύπτουν ωςομπρέλα.

Με σκοπό την σφαιρικότερη ενημέρωσή σας, παραθέτουμε ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες

Στον αέρα η ψήφος εμπιστοσύνης
Tο αποτέλεσμα της αποψινής ψηφοφορίας θα καθορίσει τις εξελίξεις
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Παρασκευή 4 Νοέμβρη, 10:01
Η αποψινή κρίσιμη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση θεωρείται κομβικής σημασίας για τις εξελίξεις που αφορούν στην προσπάθεια συνεννόησης με τη Νέα Δημοκρατία.
Παράλληλα ιδιαιτέρως θερμό είναι και το κλίμα στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ εξαιτίας της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού κ. Γ. Α. Παπανδρέου να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Ως γνωστόν από τα ξημερώματα της Πέμπτης άρχισε ένα σίριαλ με πρωταγωνιστές εκτός από τον Πρωθυπουργό πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος καθώς και βουλευτές.
Ο κ. Παπανδρέου άλλαξε τρεις φορές θέση, μέσα σε μία ημέρα, στο θέμα συγκρότησης μεταβατικής κυβέρνησης η οποία θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές.
Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, μετέδωσε ότι ο Πρωθυπουργός έχει έρθει σε συμφωνία με υπουργούς να παραιτηθεί και εν συνεχεία να παραδώσει την εξουσία σε μεταβατική κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση να τον στηρίξουν στην αποψινή διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν, σύμφωνα με το Reuters, ότι επικεφαλής της ομάδας των υπουργών που έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Πρωθυπουργό είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Του είπαν ότι πρέπει να φύγει ήρεμα, προκειμένου να διαφυλάξει την ενότητα του κόμματος» δήλωσε πηγή από την Αθήνα, υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Συμφώνησε να παραιτηθεί. (Το κλίμα) ήταν πολύ πολιτισμένο, δεν υπήρχε ένταση» είπε η ίδια πηγή, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο Γ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η πρωτοβουλία που πήρε για το δημοψήφισμα.
«Ο Βενιζέλος του είπε ότι πρέπει να αποχωρήσει αξιοπρεπώς για το καλό του ιδίου και το καλό του κόμματος και πως εκείνοι θα τον βοηθήσουν. Αυτό προϋποθέτει να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης, το οποίο δεν είναι καθόλου βέβαιο» είπε η ίδια πηγή.
Υπουργός που ήταν παρών στη συνάντηση ανέφερε ότι ο Γ. Παπανδρέου συμφώνησε να παραιτηθεί αφού επιτευχθεί συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. «Αυτή ήταν η συμφωνία. Όμως τώρα αυτό αποδεικνύεται δύσκολο γιατί ο Σαμαράς θέτει όλες αυτές τις προϋποθέσεις» φέρεται να είπε.
Νωρίτερα, το βράδυ της Πέμπτης, ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε διευκρινίσει τη θέση του για το ενδεχόμενο σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής
Ο κ.Παπανδρέου δήλωσε πρόθυμος να ξεκινήσει η συζήτηση για τη συγκρότηση ενός σχήματος με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή και κατόπιν, αφού διασφαλιστεί η ομαλή πορεία της χώρας και η ψήφιση της δανειακής σύμβασης, να πάει η χώρα στις εκλογές.
«Να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για τη συγκρότηση ενός νέου κυβερνητικού σχήματος και στη συνέχεια και αφού διασφαλίσουμε την 6η δόση να προχωρήσουμε στην εθνική διαδικασία των εκλογών», είπε.
Πηγή: tovima.gr

ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ "ΚΛΕΙΔΩΣΕΙΣ" ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Όλο και περισσότεροι βουλευτές δηλώνουν ανοικτά ή σε συζητήσεις ότι θα εξαρτήσουν την στάση τους το βράδυ στην Βουλή, από το αν ο Γ. Παπανδρέου τους πείσει ότι δεν θέλει να είναι αιώνιος πρωθυπουργός..
Λένε, ότι αν έμπρακτα τους πείσει ότι ΣΗΜΕΡΑ ξεκινούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας τότε θα του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.
Το είπε και ο Τηλέμαχος Χυτήρης, το λένε και άλλοι βουλευτές οι οποίοι θέλουν από τον πρωθυπουργό να δείξει ότι αυτά που λέει τα εννοεί.
Και έτσι, μέχρι αυτή την ώρα όλα είναι σε εκκρεμότητα και μαζί και η 6η δόση, το επόμενο πακέτο διάσωσης και πάντα πλανάται σαν φάντασμα η χρεοκοπία με την οποία οι Εταίροι απειλούν περιμένοντας άμεσες εξελίξεις.
Μετρούν "κουκιά" για το βράδυ
Μπορεί οι διεργασίες επισήμως να τελείωσαν λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ, όμως η νύχτα ήταν μακρυά.
Πολλά τραπέζια στήθηκαν. Μυστικοί δείπνοι σε μυστικά σημεία. Υπουργοί μεταξύ τους. Βουλευτές με υπουργούς. Παπανδρεϊκοί, Βενιζελικοί, παλιοί και νέοι λοχαγοί...
Τα δεδομένα χθες έλεγαν ότι η Κυβέρνηση έχει ως τώρα τέσσερις απώλιες. Σε αυτή της Ε. Καϊλή προστέθηκε η Β. Παπανδρέου με την οργισμένη αντίδραση και το "είστε εκτός τόπου και χρόνου" προς τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και οι κύριοι Λιντζέρης και Καρύδης που είπαν πως δεν θα ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης αν δεν διαφανεί το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας.
Αν οι παραπάνω επιμείνουν τότε η κυβέρνηση μετράει 148 ψήφους.
Η Ε. Παναρίτη αναδιπλώθηκε και είπε πως της αρκεί το ότι δεν πάμε πλέον σε δημοψήφισμα, αλλά πριν μετρηθεί ως ... κέρδος η δική της ψήφος μπήκε υπό αμφισβήτηση η θετική ψήφος των κυρίων Κρεμαστινού, Αμοιρίδη,Βουδούρη και Καρτάλη.
Αν αφαιρεθούν και αυτές οι ψήφοι ο αριθμός πέφτει στο 144.
Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι... ολονυχτίες. Για να πεισθούν κάποιοι να υπερψηφίσουν και άλλοι να καταψηφίσουν.
Κάποιοι θυμίζουν με νόημα ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε στο υπουργικό ότι δεν πρέπει να σύρει τη χώρα και το κόμμα στο γκρεμό, ενώ αμέσως μετά η Άννα Διαμαντοπούλου του είπε ότι αθέτησε τη συμφωνία... Περιμένουν έτσι την κίνηση της "τρόικας" του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Ραγκούσης δεν πήρε ανοιχτά θέση εχθές, ωστόσο όλοι θεωρούν ότι η τριάδα στην οποία προστέθηκε και ο Η. Μόσιαλος θα κάνει κίνηση είτε στο προσκήνιο, είτε στο παρασκήνιο.
Ο ελιγμός Βενιζέλου
Ο Γ. Παπανδρέου υπαναχώρησε στο υπουργικό, αλλά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα οι ίδιοι οι βουλευτές του έκανε πάλι ένα βήμα πίσω. Μοναδικό ... κέρδος της ημέρας, λένε, το ότι αποσύρθηκε το δημοψήφισμα, αλλά αυτό το είπε ξεκάθαρα μόνο ο Ε. Βενιζέλος.
Η Συγγρού δεν έκρυψε την οργή της φάνηκε στην ομιλία Σαμαρά που είπε ξεκάθαρα πως ο Παπανδρέου επιχειρεί να μείνει Πρωθυπουργός και απαίτησε άμεσα εκλογές μέσω κυβέρνησης στην οποία δεν θα μετέχουν κομματικά στελέχη.
Εδώ ήρθε ο ελιγμός Βενιζέλου που φάνηκε να στηρίζει τον Γ. Παπανδρέου, ενώ ήταν ο πρώτος που με τη χθεσινή του επιστολή άνοιξε το δρόμο των εξελίξεων. Ο Ε. Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως βάζει σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας λέγοντας ότι το αίτημα για εκλογές είναι ... ισοδύναμο εκείνου για δημοψήφισμα. Βάζει δηλαδή σε κίνδυνο την έκτη δόση , τη δανειακή σύμβαση κλπ και ζήτησε από τους βουλευτές ψήφο εμπιστοσύνης.
Πολλοί λένε πως η Κυβέρνηση επιχείρησε συσπείρωση για να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης
Κάποιοι λένε ότι Παπανδρέου και Βενιζέλος προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά η κίνηση φαίνεται δεν βγαίνει... Το σχέδιο Παπανδρέου για να κρατήσει την εξουσία
Σαμαράς και Παπανδρέου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία αργά χθες τη νύχτα όμως δεν έχει γίνει, όπως λέγεται πρόοδος.
Έτσι και πάλι όλα γυρνούν στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και τη στάση των βουλευτών.
Τι θα γίνει αν καταψηφιστεί η Κυβέρνηση
Αν δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης τότε από αύριο ξεκινούν οι διεργασίες για την επόμενη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρώτα θα δώσει εντολή σχηματισμού στον Γ. Παπανδρέου και εδώ όλα είναι ανοιχτά τόσο στο αν θα μπορέσει να συσπειρώσει ξανά την Κ.Ο. που τον έχει ξαναψηφίσει υπό τον κίνδυνο χρεοκοπίας όσο και αν θα βρεί χείρα βοήθειας εκτός κόμματος.
Αν αποτύχει ο Γ. Παπανδρέου την εντολή θα λάβει ο Α. Σαμαράς ο οποίος λέγεται πως θα την αρνηθεί για να προκαλέσει αυτό που είπε στην ομιλία του. Εκλογές το συντομότερο δυνατό.
Έτσι και πάλι όλα γυρνούν στην ψηφοφορία τα μεσάνυχτα...
Εκεί λοιπόν όλα δείχνουν ότι εντός ΠΑΣΟΚ υπάρχει το εξής δίλημμα "ρίχνουμε εμείς την Κυβέρνηση και κατηγορούμαστε στο μέλλον γι αυτό ή ωθούμε στην έξοδο τον Γ. Παπανδρέου μέσω κυβέρνησης συνεργασίας;"

Πηγή: newsit.gr
από iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: