Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Απέλυσαν το Πρόεδρο του σωματείου στην AEGEANaegean-airlines.jpg
Η διοίκηση της Αεροπορικής εταιρείας Aegean, απέλυσε τον Πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Χρήστο Χριστοφόρη.
Η απόλυση έρχεται, σύμφωνα με τη Αυτόνομη Παρέμβαση, μετά από ένα μπαράζ εκβιασμών και τρομοκρατίας, προκειμένου οι εργαζόμενοι στην εταιρία να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις παραχώρησης σε εργολάβο.
Συγκεκριμένα, η εταιρία την ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, 1/12/2011, ζήτησε από τους εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς μάλιστα να τους γνωστοποιεί το περιεχόμενο τους.
Το σωματείο των εργαζομένων και ο πρόεδρός του ενημέρωσαν άμεσα όλα τα Συνδικαλιστικά όργανα (ΓΣΕΕ, Ομοσπονδία, Ε.Κ.Θ) τα οποία κατήγγειλαν αυτές τις μεθοδεύσεις ενώ μέλη της Διοίκησης του ΕΚΘ έκαναν παρέμβαση ενημερώνοντας τους εργαζόμενους της εταιρίας για τις παράνομες ενέργειες της εταιρίας.
Παρ΄ όλα αυτά, η επιχείρηση, ασκώντας εκβιασμούς και τρομοκρατία και απειλώντας με απολύσεις τους εργαζόμενους, τους εξανάγκασε να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις, το περιεχόμενο των οποίων ακόμα μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουν. Ο μοναδικός που δεν υπέγραψε την ατομική σύμβαση του σύγχρονου δουλεμπορίου, ήταν ο σημερινός Πρόεδρος του σωματείου και προφανώς γιʼ αυτό το λόγο στις 12-12-2011 απολύθηκε και έτσι να ήρθε να προστεθεί στις 85 μέχρι στιγμής απολύσεις συνδικαλιστών.
"Είναι πλέον φανερό ότι η εργοδοσία έχει αποθρασυνθεί, αξιοποιώντας την πολιτική της συ-γκυβέρνησης και των τροϊκανών, που στοχεύουν με κάθε μέσο στην κατάργηση τόσο κάθε εργασιακού δικαιώματος, λειτουργούν ασύδοτα, παραβιάζουν κατάφορα τις διατάξεις του 1264/82 για την προστασία της συνδικαλιστικής δράσης και θέτουν τη συνδικαλιστική δράση υπό διωγμό και εκτός νόμου. Καλούμε το Υπ. Εργασίας να παρέμβει άμεσα και να αποτρέψει την αντεργατική αντιδημοκρατική απόφαση της Αεροπορική εταιρία Αιγαίο ΑΕ, προκειμένου να ανακληθεί η παράνομη τρομοκρατική απόλυση του προέδρου του Σωματείου στην Εταιρία. Καλούμε όλα τα Συνδικάτα να ορθώσουν ένα δίκτυ προστασίας για την προστασία συνδικά-του και της συνδικαλιστικής δράσης, που σφυροκοπούνται ανελέητα." αναφέρει η Αυτόνομη Παρέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: