Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Η Αθηνά Ταγκούλη μιλά για το μεγάλο έργο του συλλόγου υποστήριξης ΑμεΑ " ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ"Η Αθηνά Ταγκούλη είναι γνωστή και καταξιωμένη στην Αργυρούπολη, από το σημαντικό κοινωνικό έργο που πρόσφερε επί σειρά ετών στη Σχολή Κωφών.
Μετά τη συνταξιοδότηση της συνεχίζει την ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά της προς την τοπική κοινωνία,μέσα από το  Σύλλογο Υποστήριξης ΑμεΑ "ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ".
 Πρόσφατα ο σύλλογος διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ.

Προς ενημέρωση των αναγνωστών μας αναδημοσιεύουμε συνέντευξη της κας Αθηνάς Ταγκούλη στο ένθετο περιοδικό της τοπικής εφημερίδας "Παλμός της Γλυφάδας"(Παλμόραμα) στην οποία μιλά για το έργο που επιτελεί ο σύλλογος.


Συναντήσαμε στο ετήσιο Bazaar του Συλλόγου Υποστήριξης ΑμεΑ ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ στο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη την Πρόεδρο του συλλόγου κα Αθηνά Ταγκούλη. Μας μίλησε για τους σκοπούς του Συλλόγου, την ουσιαστική συμβολή του δήμου και των τοπικών επιχειρηματιών καθώς και για την επιτυχία που γνώρισε το Bazaar. Συνέντευξη στη Νάνσυ Φαναρά. 


[Π]: Ποιο είναι το προφίλ του Συλλόγου ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ;


[Α.Τ.]: Βασικός σκοπός του Συλλόγου ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ είναι να εντοπίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και να δημιουργήσει για αυτά καλύτερες συνθήκες πρόσβασης και προσβασιμότητας σε υπηρεσίες και αγαθά  όπως στην εκπαίδευση, την επαγγελματική αποκατάσταση, τον αθλητισμό και τη ψυχαγωγία.

[Π]: Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι του Συλλόγου;


[Α.Τ]: Βασικοί στόχοι μας είναι η ευαισθητοποίηση της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας σχετικά με τα προβλήματα των ΑμεΑ, η άσκηση πίεσης προς τη Δημοτική Αρχή για την καλύτερη υποστήριξη των δικαιωμάτων των ατόμων αυτών, η δημιουργία δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης από επαγγελματίες μέλη του συλλόγου καθώς και η συνεργασία με εθνικούς και τοπικούς φορείς αλλά και επιχειρήσεις.

[Π]: Ποιος είναι ο τρόπος δράσης του Συλλόγου ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ;


[Α.Τ]: Είμαστε σε πολύ στενή συνεργασία με το Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού, ο οποίος μας παρέχει στοιχεία για το ποιοι άνθρωποι-δημότες αντιμετωπίζουν δυσκολίες και μας έχουν ανάγκη. Τις περισσότερες φορές τα ίδια τα άτομα ή οι οικογένειές τους δεν έρχονται σε εμάς. Ποτέ δεν τους δίνουμε χρήματα στο χέρι, αλλά τρόφιμα, φάρμακα και ό,τι άλλο έχουν ανάγκη. Πληρώνουμε επίσης τους λογαριασμούς τους και τα ενοίκιά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο δήμος μας έδωσε στοιχεία για κάποιες οικογένειες που ήταν ένα βήμα πριν να «βγουν στο δρόμο» και τις γλιτώσαμε πραγματικά την τελευταία στιγμή.

[Π]: Πώς μαζεύετε χρήματα;


[Α.Τ]: Κυρίως μέσα από τα δύο ετήσια Bazaar που διοργανώνουμε: ένα τα Χριστούγεννα και ένα το Πάσχα.

[Π]: Πώς θα χαρακτηρίζατε τη συνεργασία σας με το Δήμο, δημοτική αρχή και αντιπολίτευση; Άλλαξε κάτι μετά τη συνένωση του Δήμου Αργυρούπολης με αυτόν του Ελληνικού.


[Α.Τ.]: Η συνεργασία μας με το Δήμο είναι πολύ στενή και θα την χαρακτήριζα καρποφόρα και επιτυχημένη. Και εμείς ασκούμε μεγάλη πίεση στο Δήμο για να μας παρέχει στοιχεία και να αναλάβει δράση αλλά και ο Δήμος, δημοτική αρχή και αντιπολίτευση, επιδεικνύει πολύ μεγάλη ευαισθησία. Όχι, δεν άλλαξε τίποτα: είχαμε μια άριστη συνεργασία τόσο με την προηγούμενη διοίκηση, όσο και με την τωρινή.

[Π]: Ποια είναι η ανταπόκριση των τοπικών επιχειρήσεων, μικρών και μεγάλων στο κάλεσμα του Συλλόγου σας;


[Α.Τ.]: Είναι ουσιαστική. Αυτό βέβαια που μας εκπλήσσει κάθε φορά είναι ότι, τηρουμένων και των αναλογιών, οι λεγόμενες «μικρές» και «μεσαίες» επιχειρήσεις συμβάλλουν περισσότερο στο έργό μας από ό,τι οι μεγάλες.

[Π]: Πώς πάει (πήγε) το φετινό Χριστουγεννιάτικο Βazaar;[Α.Τ]: Πάει πολύ καλά. Η προσέλευση του κόσμου, αλλά και η συμμετοχή του είναι μεγάλη, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι πολλοί.

[Π]: Έχετε κάτι να προσθέσετε; Σχεδιάζει κάποια καινούργια δράση ο Σύλλογος;


[Α.Τ.]: Ναι, ο Σύλλογος σχεδιάζει τη δημιουργία ενός δημοτικού παντοπωλείου στο οποία ο καθένας θα φέρνει τρόφιμα, τα οποία στη συνέχεια θα μοιράζονται σε όσους τα έχουν ανάγκη.

[Δημοσιεύτηκε στο ΠΑΛΜΟΡΑΜΑ 216/10.12.2011].Απολογισμός Χριστουγεννιάτικου Bazaar 2011ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ   ΧΑΡΑΣ.       ΑΥΤΗ   EINAI Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΤΕΙΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ  ΜΠΑΖΑΑΡ ΠΟΥ  ΕΓΙΝΕ    1  ΚΑΙ  2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ  ΚΑΙ   ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ   ΚΕΝΤΡΟΥ  "ΜΙΚΗΣ   ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ"     ΠΟΥ   ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΤΟΥ.

ΜΕ  ΤΗ  ΣΤΗΡΙΞΗ   ΑΠΟ  ΤΟΥΣ   ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ  ΤΗΣ  ΠΟΛΗΣ   ΜΑΣ,  ΑΠΟ  ΤΑ  ΚΑΠΗ ΑΛΛΑ  ΚΑΙ  ΑΠΟ  ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ  ΠΟΥ  ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ   ΕΙΔΗ,  ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ  ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΟΙ  ΟΠΟΙΟΙ   ΒΡΗΚΑΝ  ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΔΩΡΑ  ΓΙΑ ΚΑΘΕ  ΓΟΥΣΤΟ  ΣΕ ΙΔΙΑΙΊΈΡΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ.

ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ  ΤΙΜΗ ΠΟΥ  ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ  ΜΠΑΖΑΑΡ ΟΙ  ΜΑΘΗΤΕΣ  ΤΗΣ  ΣΧΟΛΗΣ ΚΩΦΩΝ   ΚΑΙ   ΒΑΡΗΚΟΩΝ   ΤΗΣ   ΠΟΛΗΣ   ΜΑΣ   ΜΕ  ΤΟΝ   ΚΑΘΗΓΗΤΗ   ΤΟΥΣ   ΑΛΛΑ   ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ  ΜΑΣ/ ΜΕΛΗ ΑΜΕΑ.

ΕΝΑ  ΜΕΓΑΛΟ   ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ   ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ   "ΣΥΝΕΠΡΑΞΑΝ " ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ  ΚΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ   ΚΑΘ'  ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ   ΒΟΗΘΕΙΑ   ΤΟΥΣ   ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ  Η  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ  Ο  ΜΟΝΟΣ  ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ  ΝΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ  ΣΥΝΆΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ  ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ  ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ  ΜΠΡΟΣΤΑ.

ΝΑ  ΕΙΣΤΕ  ΚΑΛΑ !!!

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΜΠΡΑΤΤΩΕυχαριστούμε τους καταστηματάρχες  της Αργυρούπολης οι οποίοι με την ευγενική προσφορά τους συνέβαλαν στην επιτυχία του Χριστουγεννιάτικου Bazaar 2011.

Τογρίδης, Εταιρία Κοινωνικής Εξυπηρέτησης, Κύπρου 74 Αργυρούπολη
PIZZA ΜΑΝΙΤΑΡΙ, Εθνάρχου Μακαρίου και Στέφανου Σαράφη Αργυρούπολη
ΔΕΣΜΗ, Βιβλιοπωλείο Γράμμου 1 και Κύπρου Αργυρούπολη
IF, Γυναικεία Μόδα, Κύπρου 24 Αργυρούπολη
Μύρων Γαλανάκης, Βιβλιοπωλείο, Ολυμπίας 54 Αργυρούπολη
LA GRAVATTA, per’ uomo, Κύπρου 26 Αργυρούπολη
Πλέοντας, Είδη Δώρων-Έπιπλο, Κύπρου 96Α Αργυρούπολη
Αφοί Ρούπα, Κρεοπωλείο, Φλέμινγκ 3 και Διγενή Ακρίτα Αργυρούπολη
ΕΚΦΡΑΣΗ, Βιβλιοπωλείο, Κύπρου 16 Αργυρούπολη
Tricoteen wear, Παιδικά, Κύπρου 20 Αργυρούπολη
Stampa, Casual wear, Κύπρου 43 Αργυρούπολη
Antzi, Εσώρουχα, Κύπρου 36 Αργυρούπολη
MAY DAY, Ανδρικό Ένδυμα, Κύπρου 40Α Αργυρούπολη
EMPORIUM, Ανδρικό Ένδυμα, Κύπρου 4 Αργυρούπολη
ΣΕΡΑΪΚΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ, Κύπρου 67 Αργυρούπολη Αργυρούπολη
DASS FASHION, Ανδρικό πουκάμισο, Κύπρου 99Β Αργυρούπολη
Marianna Collection, Κύπρου 64 Αργυρούπολη
Δωματιώτης Sports, Κύπρου 6 Αργυρούπολη
ΠΕΝΑ, Βιβλιοπωλείο, Κύπρου 93 Αργυρούπολη
Οπτότυπο, Οπτικά, Ιασωνίδου 41 Ελληνικό
Τουρή Μαρία, Κορνίζες, Ολυμπίας 76 Αργυρούπολη
ΔΕΡΜΟΣΕΤ,  Δερμάτινα  Είδη, Κύπρου 15 Αργυρούπολη
Παναγόπουλος, Άνθη Φυτά, Κύπρου 48 Αργυρούπολη
Άννα Πατινιώτη, Άνθη Φυτά, Στέφανου Σαράφη 29, Αργυρούπολη
Κάβα Ναπολέων, Κύπρου 94, Αργυρούπολη
Celeste jewels, Ξανθή Νικολιδάκη, Κύπρου 94, Αργυρούπολη
Μπλε Δώρα, Ιασωνίδου 43 Ελληνικό
Smile, Αξεσουάρ-Δώρα, Κύπρου 65 Αργυρούπολη
Νατάσα Νικολέτου, Ζωγράφος, Ειρήνης και Ρεθύμνης Αργυρούπολη
KAZI LINE, Ειρήνης 36 Αργυρούπολη
Μίνα, Εσώρουχα, Γ. Παπανδρέου 24, Αργυρούπολη
PUNTO DONNA Boutique, Κύπρου 38 Αργυρούπολη
Τσιώκου Ευτέρπη, Βιβλιοπωλείο, Γ. Παπανδρέου 22, Αργυρούπολη
Μπέτυ Φανδρίδη, Είδη Δώρων-Μπομπονιέρες, Γράμμου 28 Αργυρούπολη
Μικρή Αγορά, Mini Market, Πελοποννήσου 154 Αργυρούπολη
Ιωάννης Ελεζιάδης, Επεξεργασία καφέ, Γραβιάς 28, Αργυρούπολη
Χαραλαμπίδου Πόπη, Βιοτεχνία Έτοιμων Ενδυμάτων, Γράμμου 16, Αργυρούπολη
Venti et pin, Γυναικεία Ενδύματα, Ιασωνίδου 30 Ελληνικό
Sportino, Ενδύματα, Ιασωνίδου 31 Ελληνικό
SMART CHOICE, Είδη δώρων-καλλυντικά-αξεσουάρ, Κύπρου 34 Αργυρούπολη
SENZA NOME Boutique, Κυκλάδων 17 Αργυρούπολη
Ατού sports shop, Κύπρου 59 Αργυρούπολη
Π. Κοροβέσης, Βιοτεχνία Ανδρικών Ενδυμάτων, Γ. Παπανδρέου 13, Αργυρούπολη


Δεν υπάρχουν σχόλια: