Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Για να μην στερηθούν το γιατρό και τα φάρμακα οι συνάνθρωποί μας, Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου

Με πρωτοβουλία του γνωστού καρδιολόγου Γιώργου Βήχα και χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και μιας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένης ομάδας εθελοντών εγκαινιάσθηκε σήμερα Πέμπτη  στις 8 μ.μ. το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (Πρώην Αμερικανική Βάση 200 μ. μετά την Τροχαία Ελληνικού).
Το Κοινωνικό πολυιατρείο είναι έτοιμο να λειτουργήσει, αφού στελεχώθηκε με εθελοντές φαρμακοποιούς, γιατρούς, εναλλακτικούς θεραπευτές, διαφόρων ειδικοτήτων όπως, Παθολόγοι, Καρδιολόγοι, Παιδίατροι, Ψυχολόγοι, Ρεφλεξολόγοι, Ομοιοπαθητικοί, Βελονιστές κ.α.
Σκοπός του είναι να προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με ελάχιστους ή μηδαμινούς οικονομικούς πόρους που κατοικούν στα όρια των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αλίμου και Αγίου Δημητρίου, και στερούνται κοινωνικής ασφάλισης.
«Όλο  και περισσότεροι συμπολίτες μας χάνουν την κοινωνική τους ασφάλιση λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας. Ο αριθμός δυστυχώς μέρα με τη μέρα αυξάνει και όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας χάνουν το ιερό δικαίωμα στο βασικό αγαθό της υγείας! Σ΄ αυτές τις δύσκολες μέρες για τον λαό μας, απέναντι στην απελπισία, την θλίψη και την ανασφάλεια πρέπει να αντιτάξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και την αγάπη στον συνάνθρωπό μας! Να απλώσουμε ένα δίχτυ ανθρωπιάς με έναν και μοναδικό στόχο: Κανείς να μην στερηθεί το γιατρό και το φάρμακο!» κατάθεση ψυχής από τον καρδιολόγο Γιώργο Βήχα , ο οποίος αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για να πάρει σάρκα και οστά το όνειρό του.
Οι ασθενείς θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν το ιατρείο, με ραντεβού και να εξεταστούν από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων αναλόγως του προβλήματος της υγείας τους και να προμηθευτούν τα απαραίτητα φάρμακα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Ιατρείο στο email ->mkie@googlegroups.com  αλλά και  στο τηλέφωνο 6932495800.
avecnews.gr.

1 σχόλιο:

Katerina Bourika είπε...

Μπράβο παιδιά, επιτέλους μέσα στην οικονομική κρίση, μια σανίδα σωτηρίας για πολλούς από εμάς, που δεν έχουν ούτε τα βασικά, πόσο μάλλον φάρμακα. Μ Π Ρ Α Β Ο !!!!!
Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Μ Ε !!!!!
Κατερίνα