Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Άλλα μού λεν' τα μάτια σου...



Εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής του Μνημονίου κ.λπ. τάσσεται η ΔΗΜ.ΑΡ., επιτυγχάνοντας μάλιστα γι' αυτόν τον λόγο -ειδικά μετά τη μη συμμετοχή της στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - ΛΑΟΣ- υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά, τα οποία αθροίζονται στην αριστερή αντιμνημονιακή πλειοψηφία, όσο κι αν η ΔΗΜΑΡ επιμένει περί του αντιθέτου.
Γιατί επιμένει; Επιμένει επειδή δεν είναι εύκολο να παραδεχθεί κανείς ότι διέπραξε λάθος αποχωρώντας από τον Συνασπισμό; Ή επιμένει ότι ήταν σωστή η απόσχιση και το λοξοκοίταγμα προς το ΠΑΣΟΚ; Είναι η ΔΗΜ.ΑΡ. μια τρυφερή μνημονιακή ψυχή φυλακισμένη σε μια αριστερίστικη ρητορική;

Δυστυχώς ο Φ. Κουβέλης έχει βαλθεί να μας πείσει ότι ισχύει το τελευταίο. Διότι, όταν ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., που είναι κατά του Μνημονίου, αγωνιά μήπως δεν προφτάσει η κυβέρνηση Παπαδήμου το ολέθριο έργο της, τι συμπέρασμα πρέπει να βγάλουμε; Είπε ο Φ. Κουβέλης χθες στο "Βήμα FM" αναφερόμενος στον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών:
"Θα χρειαστεί οπωσδήποτε ένα δίμηνο, διότι δεν αφορά μόνο την κατάρτιση της δανειακής σύμβασης, αλλά συνδέεται και με άλλα ζητήματα που χρειάζονται ενέργειες νομοθετικού περιεχομένου και αποφάσεις της Βουλής. Έτσι, αν κάποιος υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, θα πρέπει στις 20 Ιανουαρίου να κλείσει η Βουλή. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν όλα εκείνα που συνθέτουν και αποτελούν μέρη της δανειακής σύμβασης".
Δηλαδή τι λέει; Να αφήσουμε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της, το οποίο κατά τα άλλα θεωρούμε καταστροφικό;
Γ.Κ. ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: