Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Τη βία στη Συρία καταδίκασε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ


Ειδικό ερευνητή για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία σκοπεύει να ορίσει το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το οποίο καταδίκασε τη βία στη χώρα.


Μία έκθεση του Συμβουλίου σχετικά με τις συριακές παραβιάσεις θα σταλεί στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περίπου 4.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια της καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Νωρίτερα, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε «άμεση» δράση, προκειμένου να προστατευθούν οι Σύροι πολίτες.

Ο πρεσβευτής της Συρίας στη Γενεύη, είπε στο Συμβούλιο ότι η λύση για τα προβλήματα της Συρίας δεν μπορεί να βρεθεί από τη διεθνή κοινότητα και προειδοποίησε ότι μία παρέμβαση του ΟΗΕ θα έκανε την κρίση πιο βαθιά.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ανεξάρτητη επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών επισήμανε σε έκθεσή της ότι ο συριακός στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. 

Η επιτροπή ανακοίνωσε, με βάση μαρτυρίες που έλαβε, ότι έχουν διαπραχθεί συνοπτικές εκτελέσεις, βασανιστήρια, βιασμοί και αυθαίρετες συλλήψεις, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ φέρει ευθύνη γι' αυτά τα εγκλήματα.


Πηγή Τα Νέα Οnline

Δεν υπάρχουν σχόλια: