Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ- Την Τρίτη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ



Σε συλλαλητήριο στις 29 Νοέμβρη, στις 4 μ.μ. στην Ομόνοια, καλεί τους εργαζόμενους σε Δημόσιο, ΟΤΑ, ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις πρώην ΔΕΚΟ ηΓραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία που πετά στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.

Εκφραση της επίθεσης αποτελεί η ενέργεια της κυβέρνησης να καλέσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου να δηλώσουν την προϋπηρεσία τους με την απειλή ότι, αν δεν το κάνουν αυτή, δε θα προσμετρηθεί στον υπολογισμό του συντάξιμου χρόνου. Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ τονίζει την ανάγκη «κανείς εργαζόμενος να μην κάνει δήλωση προϋπηρεσίας! Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και απειλές».
Παράλληλα, καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης και καλεί τους εργαζόμενους «να πρωτοστατήσουν για μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και να οργανώσουν την αντίδρασή τους απέναντι στην εφεδρεία και στις απολύσεις. Να ακυρωθεί στην πράξη κάθε προσπάθεια της λυκοσυμμαχίας κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης και κεφαλαίου για κατάργηση του δικαιώματος όλων μας στη σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα».
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμού»προχωρά για δεύτερη μέρα σε συμβολική κατάληψη του Γραφείου Προσωπικού (7 π.μ. - 3 μ.μ.), προκειμένου να μην αποσταλεί καμία λίστα εφεδρείας στο υπουργείο. Η κατάληψη θα συνεχιστεί και σήμερα, τελευταία μέρα υποβολής της λίστας της ντροπής, ενώ οι εργαζόμενοι ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα «Επείγοντα» στις 8.30 π.μ.
Διαμαρτυρόμενοι για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, οι εργαζόμενοι του νέου συγχωνευμένουΕλληνικού Γεωργικού Οργανισμού - «Δήμητρα»προχώρησαν χτες σε 24ωρη απεργία και κατάληψη των κτιρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η κατάληψη θα συνεχιστεί και σήμερα. Επίσης, οι εργαζόμενοι τουυπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμωνπραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από κεντρικό κτίριο του υπουργείου, ενώ παράλληλα έγινε και τετράωρη στάση εργασίας 12 μ. με 4 μ.μ.
Μια ακόμη αγωνιστική συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν χτες στη 1 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, ενώ το Συνδικάτο τους με ανακοίνωσή του τονίζει πως μαζί με όλα τα σωματεία των υπό διάλυση φορέων θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.
Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου αναφέρεται πως «ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να διασκεδάσει την άθλια εντύπωση που δημιουργήθηκε στον ελληνικό λαό από την έκδοση, μαζί με τον υπουργό Οικονομίας Ευ. Βενιζέλο, ΚΥΑ για τη διάλυση του ΙΓΜΕ μέσω της απορρόφησής του από το ΕΚΠΑΑ (έναν φορέα με 2 υπαλλήλους, 8 αποσπασμένους και 11μελές ΔΣ) εξέδωσε μια ανακοίνωση που διαστρέφει πλήρως την πραγματικότητα». Το συνδικάτο καταγγέλλει ότι η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης συνεπάγεται την απόλυση μέσω εφεδρείας 210 εργαζομένων, σε σύνολο 348, απομακρύνοντας 40 επιστήμονες, 170 τεχνικούς και διοικητικο-οικονομικούς, διαλύοντας ουσιαστικά το Ινστιτούτο. «Προσπαθούν - τονίζει - να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και το λαό και να μη δει το εθνικό έγκλημα της διάλυσης του Ινστιτούτου και του ξεπουλήματος του Ορυκτού πλούτου»
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: