Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Γλέντι αλληλεγγύης για τους απεργούς της "Χαλυβουργίας"



Η αλληλεγγύη αποτελεί το μοναδικό στοιχείο που έχει απομείνει πλέον στον κόσμο. Ειδικά για τους εργάτες της "Χαλυβουργίας Ελλάδος", οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο τέλος του δεύτερου μήνα της απεργίας τους.


Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων η επιβίωσή τους πλέον εξαρτάται από την αλληλεγγύη των ανθρώπων προς τον αγώνα τους. Στο πλαίσιο αυτό οι τοπικές οργανώσεις της Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν γλέντι, ώστε να συμβάλουν στον δίκαιο αγώνα των απεργών. Ο κόσμος, ανταποκρινόμενος, βρέθηκε στη δημοτική αγορά της Κυψέλης και με τον τρόπο αυτό δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση στη συνεχιζόμενη απεργία των εργατών της "Χαλυβουργίας". Στην εκδήλωση υπήρχαν εδέσματα, τα οποία είχαν φτιαχτεί από τους κατοίκους της περιοχής, και ποτά, και τη διασκέδαση του κόσμου ανέλαβε η ρεμπέτικη κομπανία "Αποντες".
Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν για τη στήριξη των απεργών και των οικογενειών τους. Επίσης συλλέχθηκαν και είδη πρώτης ανάγκης, όπως χαρτικά και απορρυπαντικά, για να δοθούν και αυτά στους απεργούς. Αυτή αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του αγώνα των εργατών στη "Χαλυβουργία της Ελλάδος".
Το περασμένο Σαββατοκύριακο η "Ανοιχτή Πόλη" 1ου Διαμερίσματος οργάνωσε χαριστικό παζάρι στα Εξάρχεια, το οποίο είχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι πως "ήρθε μια δασκάλα από κοντινό σχολείο για να πάρει βιβλία και παιχνίδια, ώστε να μπορέσουν να τα ανταλλάξουν τα παιδιά στο σχολείο", όπως μας είπε η Ελθήνα Αγγελοπούλου, μέλος της "Α.Π.", που μας ενημέρωσε ότι η κίνηση θα κάνει νέο παζάρι, αρχές του έτους, στην πλατεία Κοτζιά. Από το νέο έτος άλλωστε θα λειτουργήσει στον Νέο Κόσμο στέκι αλληλεγγύης, όπως μας ανέφερε ο Χάρης Κωνσταντάτος από την "Α.Π." 2ου Διαμερίσματος.
ΠΗΓΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: