Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Σφοδρή επίθεση ΚΚΕ σε ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Τσίπρα στον Παπούλια

Σφοδρή επίθεση ΚΚΕ σε ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Τσίπρα στον Παπούλια

Την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να αποκατασταθεί η πρωτοφανής δυσαρμονία που υπάρχει, όπως υποστηρίζει, ανάμεσα στη λαϊκή βούληση και τις πολιτικές αποφάσεις, ζητεί ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο λαός μας είναι οργισμένος. Υπάρχει μια αίσθηση κατάφωρης αδικίας, ταπείνωσης και λεηλασίας και έχουμε ευθύνη να προλάβουμε εξελίξεις, για να μην βρισκόμαστε μπροστά σε δυσάρεστα γεγονότα, που ορισμένες φορές αδικούν και πρόσωπα και θεσμούς, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία μας», δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Μετά το πέρας της συνάντησης, η οποία διήρκησε περίπου μισή ώρα, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν αποδειχθεί εγκληματικές, καθώς διαλύουν την κοινωνική συνοχή, συρρικνώνουν την εθνική και λαϊκή κυριαρχία και εκφυλίζουν την ίδια τη Δημοκρατία».
Στο μεταξυ, σφοδρή επίθεση στην πανικόβλητη -όπως τη χαρακτηρίζει- ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑεξαπολύει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, τόσο η επίσκεψη όσο και οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Κ. Παπούλια, «δείχνουν ότι η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι πανικόβλητη μπροστά στην άνοδο του ταξικού εργατικού – λαϊκού κινήματος και ταυτόχρονα επιχειρεί να καλλιεργήσει στο λαό το φόβο.»
«Εκείνοι που έκαναν σημείο αναφοράς τους το Δεκέμβρη του 2008 και την Κερατέα, μιλώντας για εξεγέρσεις, έρχονται τώρα να επαναλάβουν τα ίδια που νύχτα μέρα ακούγονται από τα μεγαλοαστικά κόμματα περί κοινωνικής συνοχής και δημοκρατικής ομαλότητας. Αποδεικνύουν έτσι ότι η πολιτική τους είναι ένα εκκρεμές στο πλαίσιο πάντα της διαχείρισης του συστήματος», υπογραμμίζει το ΚΚΕ,καυτηριάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εκείνο που φοβούνται», υποστηρίζουν στον Περισσό, «είναι το συνειδητό κίνημα που έχει στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων» και κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει τις εκλογές«ως μέσο εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης, για να διαχειριστούν την καπιταλιστική κρίση και όχι ως ένα μέσο που μπορεί να επιφέρει ένα βαθύ ρήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα».
ΠΗΓΗ: antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: