Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Γιάννης Μιχελάκης: Η κυβέρνηση να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια των Ελλήνων



Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα όσα διαδραματίζονται στις Βρυξέλλες, ερήμην του κ. Παπανδρέου, είναι αποτέλεσμα λαθεμένων κυβερνητικών χειρισμών.

Είναι εκείνα που η κυβέρνηση διακήρυσσε πως ήθελε να αποφύγει, παίρνοντας διαδοχικά πακέτα επώδυνων μέτρων.
Αναμένουμε να δούμε, εάν η όποια ελάφρυνση χρέους, θα μας επιστρέψει -τουλάχιστον- εκεί που ήμασταν (από πλευράς χρέους και τόκων) το 2009 και πριν αρχίσουν όλες αυτές οι θυσίες.
Επίσης, αναμένουμε να δούμε τον τρόπο διασφάλισης της ρευστότητας για την οικονομία μας και των ασφαλιστικών μας ταμείων.
Και ασφαλώς ζητάμε από την Κυβέρνηση να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και να μην δεχτεί καν οποιαδήποτε συζήτηση για εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Νομού Κοζάνης και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, στο Συνέδριο INFOCOM WORLD 2011.
Κατά το χαιρετισμό – εισήγησή του ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος ανέφερε τα εξής:
«Καταρχήν, θα ήθελα να σας μεταφέρω το χαιρετισμό του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο και εκπροσωπώ στο συνέδριό σας.
Ευχαριστώ τους διοργανωτές για την πρόσκληση στο 13ο Συνέδριο Infocom World . Κάθε χρόνο το συνέδριο αυτό με την ομολογουμένη επιτυχία του, συμβάλλει στο γόνιμο προβληματισμό μεταξύ πολιτικών και θεσμικών παραγόντων, ειδικών επιστημόνων, αλλά και συντελεστών της οικονομίας και της αγοράς, σε σχέση με τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες και τις καινοτόμες εφαρμογές τους.
Οι συνεχείς και ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της ευρυζωνικότητας και της σύγκλισης των τεχνολογιών επικοινωνιών, πληροφορικής και media , απαιτούν την επαγρύπνηση και τη συμβολή όλων: της πολιτείας, της Επιστημονικής Κοινότητας και των Επιχειρήσεων.
Η έξοδος της Χώρας μας απ’ την πρωτοφανή οικονομική κρίση και η πορεία προς την Ανάπτυξη, αποτελούν έναν εθνικό στόχο για όλους μας. Η συνεχιζόμενη ύφεση, που επιτείνεται από τα αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας, έχει πλήξει τις εταιρείες του κλάδου σε μεγάλο βαθμό.
Η οικονομική ύφεση που βιώνουμε, μπορεί να θεραπευθεί με “ψηφιακό αντίδοτο”, όπως χαρακτηριστικά λέγεται.
Η Αγορά αναζητά νέα επιχειρηματικά μοντέλα προς την κατεύθυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας, αλλά και αναπτυξιακές διεξόδους μέσα απ’ τη δημιουργία εξωστρεφών σχημάτων.
Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών – και πιο συγκεκριμένα ο τομέας των Ελληνικών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν εφαρμογές και υπηρεσίες για κινητές συσκευές – είναι από τους λίγους τομείς της Ελληνικής Οικονομίας που έχουν να επιδείξουν θαυμαστές επιδόσεις στον διεθνή επιχειρηματικό στίβο.
Αποτελούν την έμπρακτη επιβεβαίωση της δυνατότητας που διαθέτουμε ως χώρα, ως δυναμικό, και ως επιχειρείν, να διακριθούμε σε πολλές δραστηριότητες, ακόμη και σε αυτές που δεν μας θεωρούν στη Διεθνή Αγορά ως τους πλέον ανταγωνιστικούς και δραστήριους: Αυτές της σύγχρονης τεχνολογίας και της καινοτομίας.
Μπορούμε λοιπόν!!!! Και τα αποδεικνύουμε στην πράξη!!!
Θα πρέπει, όμως, τα – περιορισμένα δυστυχώς ακόμη – παραδείγματα να αποτελέσουν έναυσμα για περισσότερες επιτυχημένες αντίστοιχες προσπάθειες.
Θα πρέπει να πληθύνουν, και να δείξουν το δρόμο και σε άλλους επιχειρηματίες, νέους και παλαιότερους.
Το δρόμο της επιτυχίας, της ανάπτυξης – που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, και αποτελεί το ζητούμενο αυτή τη δύσκολη περίοδο – και τελικά της εξόδου από την κρίση.
Η Αγορά, λοιπόν, δείχνει ότι αναλαμβάνει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες και ότι αντιδρά στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Θα πρέπει απλά να συνεχίσει, να εντείνει και να πολλαπλασιάσει τις επιτυχημένες προσπάθειες.
Θα πρέπει όμως και η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να εντείνει τις προσπάθειές της προς την κατεύθυνση της προώθησης και της εξασφάλισης ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου και ενός σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος.
Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση κάναμε κάποια βήματα, όχι δυστυχώς όσο γρήγορα θα έπρεπε, ούτε όσα θα θέλαμε.
Θα πρέπει η σημερινή Κυβέρνηση να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση, να ολοκληρώσει τις προσπάθειες που είχαν ξεκινήσει και να αναλάβει τις απαραίτητες νέες πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν ευνοϊκότερες συνθήκες ανάπτυξης του σημαντικού αυτού άξονα της Ελληνικής Οικονομίας: της Αγοράς των Τηλεπικοινωνιών.
Μια σειρά νομοθετημάτων που είχε ξεκινήσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. λιμνάζουν στα αρμόδια Υπουργεία, εμποδίζοντας την λειτουργική και επενδυτική δυναμική των επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: η καθυστέρηση εναρμόνισης με τις Ευρωπαϊκές Τηλεπικοινωνιακές οδηγίες, ο καθορισμός των τελών διέλευσης οπτικών ινών, η χρονοβόρα πορεία προς την ψηφιακή τηλεόραση και την εκμετάλλευση του ψηφιακού μερίσματος, η προώθηση των οπτικών ινών στα νοικοκυριά ( Fiber to the home ), η συνεχιζόμενη γραφειοκρατία στην αδειοδότηση των Κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, έχουμε θέληση και στόχο να συμβάλλουμε στη δημιουργία των καλύτερων δυνατών συνθηκών λειτουργίας της Αγοράς, μέσω του γόνιμου διαλόγου στη Βουλή, και της επεξεργασίας εποικοδομητικών θέσεων και προτάσεων.
Εάν δε, ο Ελληνικός λαός μας δώσει και πάλι την εντολή της Διακυβέρνησης του τόπου, να συμβάλλουμε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στη γρήγορη ανάπτυξη του δυναμικού τομέα των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής, που από κοινού μπορούν να αποτελέσουν τον καταλύτη της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού πολλών ακόμη δράσεων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στην Ελληνική πραγματικότητα.
· Είναι επιτακτική ανάγκη να επενδύσουμε στο σημαντικό ρόλο των Δικτύων Επόμενης γενιάς στην Ψηφιακή Ελλάδα, με βάση και την Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Ατζέντα 2020 ( Digital Europe 2020).
· Είναι άμεση προτεραιότητα να ενισχύσουμε τη Νέα Επιχειρηματικότητα, προς την κατεύθυνση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.
· Είναι εκ των ων ουκ άνευ το να εξασφαλίσουμε ένα σύγχρονο και σταθερό Κανονιστικό, Ρυθμιστικό και Επενδυτικό Περιβάλλον στην Ψηφιακή Ελλάδα.
Κυρίες και κύριοι Σύνεδροι,
Θέλω κλείνοντας να σας διαβεβαιώσω ότι η Ν.Δ. επεξεργάζεται στην τελική τους μορφή όλες αυτές τις δράσεις.
Δεσμεύεται να λάβει υπόψη τους προβληματισμούς και τα συμπεράσματα του σημαντικού Συνεδρίου σας – και επιθυμεί την παραπέρα συνεργασία μαζί σας, με τους εκπροσώπους της Αγοράς, και με τα θεσμικά σας όργανα – ώστε να τα συν-εκτιμήσει στη διαμόρφωση των θέσεών της και να τα συμπεριλάβει στο δικό της Κυβερνητικό πρόγραμμα.
Εύχομαι καλή συνέχεια στις εργασίες του Συνεδρίου σας και καλή δύναμη σε όλους σας, στις καθημερινές μάχες που δίνετε για να αντιπαρέλθετε τις αντίξοες συνθήκες της σημερινής οικονομικής κατάστασης.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας….».

Δεν υπάρχουν σχόλια: