Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα το 2011 και το 2012, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της


Υπάρχει για τη χώρα «θανάσιμος κίνδυνος σε μια Ευρώπη που παραπέει»



Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα το 2011 και το 2012, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε δηλώσεις που έκανε, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει για τη χώρα «θανάσιμος κίνδυνος σε μια Ευρώπη που παραπαίει», συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται υπερπροσπάθεια για να βγούμε από την κρίση. 


Τα οικονομικά μέτρα για το 2011 και το 2012 έχουν ήδη νομοθετηθεί και αν είμαστε συνεπείς και εργατικοί δεν θα χρειαστεί να αποφασιστούν νέα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ο λαός έχει ήδη υποβληθεί σε μεγάλες θυσίες, η χώρα όμως διατρέχει ακόμη θανάσιμο κίνδυνο, ενώ και η Ευρώπη «παραπαίει και ταλανίζεται».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει μία υπερπροσπάθεια «για να βγούμε αλώβητοι εμείς και τα παιδιά μας».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο νέων μέτρων, επισήμανε ότι τα μέτρα για το 2011 και το 2012 έχουν νομοθετηθεί όλα, «αρκεί και εμείς να είμαστε συνεπείς και δίκαιοι», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για αποκατάσταση αδικιών.

Για τα επόμενα χρόνια, δηλαδή από το 2013 και έπειτα, κατέληξε, τα μέτρα είναι ελάχιστα και φτάνουν το 1% του ΑΕΠ έναντι ενός πολύ μεγαλύτερου ποσού που χρειάστηκαν «για να πάμε στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου».
ΠΗΓΗ tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: