Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ" για το χαράτσι της ΔΕΗ




Ο Δήμος πρέπει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες

     Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2/11/2011 τέθηκε σαν θέμα προ ημερήσιας διάταξης «η λήψη πρωτοβουλίας από το Δήμο για να μην πληρωθεί από τους δημότες, το πρόσθετο χαράτσι που επιβλήθηκε στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ».


     Η παράταξη μας ήδη από τον προηγούμενο μήνα με ανακοίνωση και περιοδείες είχε θέσει το θέμα της ανυπακοής στην καταβολή του χαρατσιού. Ο εκπρόσωπος μας στο δημοτικό συμβούλιο Χρήστος Κοκοτίνης, στην τοποθέτηση του, ανέφερε ότι το μέτρο αυτό δεν είναι ένας ακόμη αντιλαϊκός κεφαλικός φόρος, αλλά είναι και αντισυνταγματικό. Το άρθρο 4 του συντάγματος αναφέρει ότι οι Έλληνες συνεισφέρουν φορολογικά ανάλογα με τις δυνατότητες τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση εισπράττεται εκβιαστικά. Ο πολίτης, αν δεν πληρώσει το χαράτσι, τιμωρείται με διακοπή της ηλεκτροδότησης, ενός μέγιστου κοινωνικού αγαθού.
     Έτσι κι αλλιώς, πάρα πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν να πληρώσουν αυτά τα χρήματα αφού τα εισοδήματα τους έχουν λεηλατηθεί, ειδικά με τα τελευταία άθλια μέτρα, και πολλοί είναι άνεργοι. Έτσι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πολλοί συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, υπερήλικες, χαμηλοσυνταξιούχοι, φτωχοί εργαζόμενοι κλπ. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει κίνδυνος για τη ζωή τους π.χ. σε όσους φυλάσσουν φάρμακα σε ψυγείο...
     Μπροστά σ' αυτή τη κατάσταση ο Δήμαρχος ουσιαστικά δεν παίρνει θέση με το πρόσχημα ότι «περιμένει να... τεκμηριωθεί η διεκδίκηση !!!». Στην ουσία όμως παραπέμπει το ζήτημα στις καλένδες. Νομίζουμε ότι πλέον δεν είναι ώρα για υπεκφυγές και ολιγωρία.
     Η Δημοτική Κίνηση "ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη" δηλώνει, ότι πλέον δεν είναι ώρα για υπεκφυγές και ολιγωρία.
     Οι δήμοι Νέας Ιωνίας, Περιστερίου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Σαρωνικού, Ιλίου κ.α.:
  • Καλούν σε μαζική ανυπακοή στην πληρωμή του χαρατσιού,
  • Ετοιμάζουν νομικές ενέργειες για την αντιμετώπιση του θέματος και την προστασία των δημοτών και
  • Τονίζουν ότι θα προχωρήσουν σε επανασυνδέσεις ρεύματος αν χρειαστεί.
     Οι παραπάνω δήμοι καλούν τους δημότες να πληρώσουν μόνο τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος π.χ. σε ΑΤΜ και στη συνέχεια να προσκομίσουν την απόδειξη συναλλαγής στο Δήμο, ώστε να γίνουν μαζικά και οργανωμένα, να γίνουν οι κατάλληλες νομικές ενέργειες.
     Καλούμε λοιπόν τη Δημοτική Αρχή να μην ολιγωρήσει, να συμπαραταχθεί με τους άλλους δήμους και πάνω από όλα με τους δημότες της, έτσι ώστε να μη καταβληθεί το χαράτσι.
     Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι πολίτες πρέπει να κινητοποιηθούν για να θέσουν ένα τέρμα στα χαράτσια και στην πρωτοφανή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Από το nea-ilioupolis.blogspot.com

ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: