Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Συνεργασία ΕΑΒ με ΗΑΕ: Μνημόνια που Σκοτώνουν!



Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει Αμυντική Βιομηχανία, αλλά Πολεμική Βιομηχανία, καθώς το παιχνίδι των λέξεων έχει την σημασία του στην συσκότιση της πραγματικής ουσίας των πραγμάτων. Που δεν εξυπηρετεί «Αμυντικούς σκοπούς», αλλά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ελληνικού κράτους, με πρώτιστο την ικανοποίηση των στρατιωτικών αναγκών που προκύπτουν από την όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, μεταξύ δύο κρατών και αρχουσών τάξεων που διεκδικούν ρόλο επικυρίαρχου στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.Τέλος, μια Πολεμική Βιομηχανία που διεκδικεί ευρύτερο ρόλο και μερίδιο από το διεθνές εμπόριο του πολέμου, δίνοντας το δικό της ξεχωριστό παρόν σε κάθε γωνιά της γης που οι λαοί γίνονται κρέας στα κανόνια για να κυριαρχήσει η Δικτατορία της Αγοράς και να γίνει το ιμπεριαλιστικό ξαναμοίρασμα του κόσμου.

Από αυτή την οπτική ζητούμε την κατάργηση της Πολεμικής Βιομηχανίας, Δημόσιας και Ιδιωτικής, και οι δυο βασικά κρατικοσυντήρητες, για την αναπροσαρμογή της παραγωγής τους σε ειρηνικούς παραγωγικούς σκοπούς. Η αντίληψη του «τι να κάνουμε, ας έρθουν οι παραγγελίες όπλων, από όπου και αν είναι για να έχουμε δουλειά» ή «εμέις εργαζόμαστε για την εθνική άμυνα» είναι απλές δικαιολογίες, κάνουν συνυπεύθυνους τους εργαζόμενους στα κρατικά και ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, ενώ οι άρχουσες τάξεις αναδιαρθρώνουν τις παραγωγικές διαδικασίες και σχέσεις, απολύουν και ενταντικοποιούν την εργασία, αφού το μόνο που τους αποασχολεί είναι το ποσοστό κέρδους. Οι εργάτες, αλλοεθνείς και ομοεθνείς, είναι απλώς Αναλώσιμοι!

Τις παραπάνω εκτιμήσεις δικαιώνει η ανακοίνωση για το "Μνημόνιο Συνεργασίας (Μemorandum of Understanding - MOU) με την εταιρεία AMMROC (Αdvanced Military Maintenance, Repair and Overhaul Center) που υπέγραψε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ) ενισχύοντας έτσι την ήδη επιτυχημένη επιχειρηματική της παρουσία στην περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). Η AMMROC είναι ο κύριος φορέας υποστήριξης σε θέματα συντήρησης της Π.Α. των ΗΑΕ και ανήκει στον αεροναυπηγικό τομέα της εταιρείας MUBADALA του Abu Dhabi με κυρίαρχη παρουσία και πολλαπλό ρόλο σε διεθνές επίπεδο.

Αντικείμενο του Μνημονίου είναι η συνεργασία των δύο εταιρειών σε δραστηριότητες εργοστασιακής συντήρησης αεροσκαφών, κινητήρων, παρελκόμενων και τεχνικής εκπαίδευσης που θα καλύπτει σχεδόν όλο το φάσμα των ειδικοτήτων συντήρησης αεροπορικού υλικού. Οι δύο χώρες διαθέτουν κοινούς τύπους αεροσκαφών, όπως F16, M-2000, C-130 και ελικοπτέρων.

Η συνεργασία με την AMMROC είναι ιδιαίτερης σημασίας για την ΕΑΒ καθώς δημιουργεί νέες ευκαιρίες διείσδυσης στην εξαιρετικού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Είναι δε αποτέλεσμα της εξωστρεφούς στρατηγικής που εφαρμόζει με επιτυχία η ΕΑΒ τα τελευταία χρόνια και η οποία αποτυπώνεται εύγλωττα με αριθμούς: η εταιρεία πέτυχε ετήσια αύξηση των εξαγωγών της κατά 37% το 2010 έναντι του 2009. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ανατεθέν στην ΕΑΒ με υπογεγραμμένες συμβάσεις και προς εκτέλεση έργο για την εγχώρια και τη διεθνή αγορά μέχρι τα τέλη του 2013 ανέρχεται στα 830 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα ? 464 εκ. (ποσοστό 56%) αφορούν την αγορά του εξωτερικού.

Η συμφωνία για το Μνημόνιο Συνεργασίας ολοκληρώθηκε μετά από επαφές που είχε η ΕΑΒ με τους επικεφαλής της Mubadala Aerospace και της AMMROC κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης συμμετοχής της εταιρείας στο Dubai Air Show. 
Στο πλαίσιο της ίδιας Έκθεσης, η ΕΑΒ είχε την ευκαιρία για σημαντικές επαφές με αξιωματούχους της περιοχής και ιδιαίτερα με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Πτέραρχο Mohammed Bin Swaidan.

Υπογραμμίζεται ότι η ΕΑΒ ήδη βρίσκεται σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΑΕ.Συγκεκριμένα, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της εταιρείας στην Τανάγρα την περίοδο αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα τετράμηνης διάρκειας στο πλαίσιο του οποίου εξειδικευμένοι εκπαιδευτές εκπαιδεύουν 46 σπουδαστές -τεχνικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, με ειδίκευση σε αεροπορικό υλικό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Τάσος Φιλιππάκος δήλωσε: «H EAB εφαρμόζει μία συνεπή στρατηγική που στοχεύει στη δυναμική δραστηριοποίησή της στις διεθνείς αγορές και, παράλληλα, στη μεγιστοποίηση του μεριδίου της στην εγχώρια αγορά - υποστηρίζοντας πρωτίστως τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας. Είμαστε ικανοποιημένοι από την υπογραφή αυτής της συμφωνίας καθώς αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η επιλογή μας για εξωστρέφεια αποδίδει καρπούς. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο σθένος να επιδιώκουμε τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με εταιρείες όπως η AMMROC, κερδίζοντας τις διεθνείς αγορές και ενισχύοντας το μέλλον της ΕΑΒ»".

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: