Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Οι δήμοι συμπαραστέκονται στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ



Αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο, Χρήστο Κορτζίδη, βρίσκεται για συμπαράσταση έξω από το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επέμβαση των ΜΑΤ, προκειμένου να σπάσει την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ. Ήδη πολύς κόσμος και συνδικαλιστές έχουν συγκεντρωθεί για να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων, ενώ πολίτες και συνδικαλιστές βρίσκονται έξω από το ΑΤ Αμαρουσίου όπου κρατούνται 15 άτομα - 10 μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και 5 πολίτες.
Παρά την επέμβαση της αστυνομίας το κέντρο διαχείρισης ρεύματος της ΔΕΗ στο Χολαργό δε λειτουργεί, αφού οι εργαζόμενοι αρνούνται να δουλέψουν, εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι 15 συνάδελφοί τους και πολίτες που προσήχθησαν από την αστυνομία.
Χθες Τετάρτη τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν δεκάδες πολίτες και δήμαρχοι της Ομάδας Πρωτοβουλίας Δήμων της Αττικής στο Μηχανογραφικό Τμήμα της ΔΕΗ που τελούσε ως σήμερα το πρωί υπό κατάληψη από τους εργαζομένους.

Οι δήμαρχοι Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς, Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης και Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς παραβρέθηκαν με σκοπό να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους στους υπαλλήλους της ΔΕΗ και παράλληλα να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία αλλά και αγανάκτηση τους για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, το οποίο πολλοί πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν και ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι.

Εκπροσωπώντας τους δημάρχους ο δήμαρχος, Χρήστος Κορτζίδης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στη συγκέντρωση κάνοντας λόγο για ανάγκη ανάπτυξης αγώνων αντίστασης από τους δήμους και τον κόσμο. «Κανένας μόνος στην κρίση» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Δεν υπάρχουν σωτήρες, δεν μπορούμε να περιμένουμε από κάποια κυβέρνηση αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούν και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους».



Δεν υπάρχουν σχόλια: