Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Συμβασιούχοι ΟΝΑ κατά «σκοτεινής παρένθεσης» Τούλας Ψαράκη



Μύδρους εξαπολύουν οισυμβασιούχοι του ΟΝΑ κατά του ιθύνοντα νου της «χρυσής φιέστας» του 29ου Διεθνή Μαραθωνίου Αθηνών και προέδρου του ΟργανισμούΤούλας Ψαράκη, με αφορμή τα έργα και τις ημέρες της στη συγκεκριμένη θέση.

Οι συμβασιούχοι του ΟΝΑ κάνουν λόγο για «σκοτεινή παρένθεση» Ψαράκη, την ώρα μάλιστα που οι μόνιμοι συνάδελφοί τους κινδυνεύουν άμεσα με... έξοδο από το δήμο, λόγω των συγχωνεύσεων που προωθεί οΓιώργος Καμίνης σε ΟΝΑ-ΠΟΔΑ-Μουσικά Σύνολα.
Οι συμβασιούχοι του ΟΝΑ κατηγορούν την Τούλα Ψαράκη (psaraki_toula_side) για «συνδικαλιστικές διώξεις και κομματικές εκκαθαρίσεις» και για μηδενικό έργο στον ΟΝΑ.
«Το πρόβλημα σήμερα του ΟΝΑ, κα Ψαράκη, δεν είναι η "ανακύκλωση" των στελεχών του. Το πρόβλημα είναι το πώς εσείς τον καταντήσατε μέσα σε δέκα μήνες!!!», σημειώνουν οι συμβασιούχοι και τη ρωτούν:
«Ποιος είναι ο πολιτικός σας σχεδιασμός; Ακόμη τον περιμένουμε. Είστε σε θέση άραγε, έστω να τον σκεφτείτε;
»Έχετε πολιτική πρόταση για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του Οργανισμού;».
«Πέρασαν 10 μήνες και κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε, ούτε καν τα στοιχειώδη καθημερινά μικροπροβλήματα», συνεχίζουν και αποκαλύπτουν:.
«Φέρατε τον Οργανισμό σε τέτοια κατάντια, ώστε οι εργαζόμενοι να αγοράζουν με δικά τους χρήματα "ρεφενέ" τα χαρτιά υγείας, τα απορρυπαντικά, τα ανταλλακτικά για FAX και εκτυπωτές της υπηρεσίας κ.ά.
»Με χρήματα του Συλλόγου Υπαλλήλων επισκευάστηκε ακόμα και ο εκτυπωτής των μισθοδοσιών μας, γιατί αλλιώς δεν θα πληρώνονταν οι εργαζόμενοι.
»Αλλά ούτε και με τα προβλήματα των εργαζομένων ασχοληθήκατε.
»Μπορούν να μας εξηγήσουν η κυρία Ψαράκη, η «συμπρόεδρος» προϊσταμένη του τμήματος προσωπικού και του ιδιαίτερου γραφείου της η κα Λάσκου καθώς και ο «συμπρόεδρος» νομικός σύμβουλος!!! ,"εκ πεποιθήσεως ίσως;; διώκτες των εργαζομένων", που "όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν"».
Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων
Στο μεταξύ, για την Παρασκευή 16/12/11 θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των συμβασιούχων του ΟΝΑ, που έχουν από 8-11 χρόνια προϋπηρεσία στον ΟΝΑ, μαζί με τα δύο άλλα γκρουπ των συμβασιούχων.
«Η εχθρική στάση της κυρίας Ψαράκη προς τους συμβασιούχους είναι γνωστή, αφού ακόμα από το καλοκαίρι είναι αρνηθεί να υπογράψει τις δίμηνες συμβάσεις αρκετών, αφού όπως έλεγε δεν υπάρχουν τα κονδύλια για την πληρωμή τους και ούτε τους χρειάζεται η υπηρεσία», λένε με νόημα οι συμβασιούχοι και «υπόσχονται» στην πρόεδρο του ΟΝΑ δυναμικές κινητοποιήσεις.
Η ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΟΝΑ
Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες
Η  κ. Ψαράκη έκανε πάλι το «θαύμα» της!!!
Η πρόεδρος, που συνδέει το όνομα της με την απαξίωση και τη σμίκρυνση του Οργανισμού, τον «έσωσε» και πάλι!!!.
Αμέσως μετά τη λήξη των πολυήμερων μαζικών απεργιών της Π.Ο.Ε - Ο.Τ.Α και της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ, στις οποίες το Σωματείο μας  είχε πρωτόγνωρη μαζική συμμετοχή.
Αμέσως μετά την μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων  την ημέρα του Ποδηλατικού Γύρου  και την κατάληψη των κτιρίων της Σατωβριάνδου και της Κοτοπούλη για να υποστηρίξουμε το δικαίωμά μας στην δουλειά, αμέσως μετά την απαράμιλλης φαιδρότητας επιστολή «υπεύθυνης ενημέρωσης» για την διάλυση του Ο.Ν.Α,  η κ. Ψαράκη  ξαναχτύπησε:
«Νέο πογκρόμ» μετακινήσεων-διώξεων συνδικαλιστών -στελεχών της ΔΑΚΕ και άλλων συναδέλφων μη αρεστών, σε συνέχεια εκείνων του περασμένου Ιουλίου. Νέο «πακέτο» ευνοϊκών μετακινήσεων και προαγωγών- επιβραβεύσεων «αυλικών» της.
Όλοι μας εδώ και χρόνια γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας και θα κρινόμαστε καθημερινά  μέχρι τέλους.
Ακολουθούν και άλλες.... μας τις προανήγγειλε ευθέως στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων στις 2/11/2011 (κρατιούνται πάντα μαγνητοφωνημένα πρακτικά), ο ένας από τους δύο εκλεγμένους της μειοψηφίας (Ε.Α.Σ.Κ.Ε.)  στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου λέγοντας μας, «250 μετακινήσεις πρέπει να γίνουν».  (Μάλλον ο «συνάδελφος μας», έχει μπερδευτεί με τους ρόλους του. Άλλο πράγμα συνδικαλιστής και άλλο πράγμα «μυστικοσύμβουλος - παπαγαλάκι» της κ. Ψαράκη).
Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες,
Ο  Ο.Ν.Α είναι οι Εργαζόμενοι του .Η κα Ψαράκη δεν μας τρομάζει. Μας συσπειρώνει και μας δυναμώνει.  Οι Εργαζόμενοι κρατήσαμε, αναπτύξαμε και θα διατηρήσουμε τον Ο.Ν.Α. Οι Εργαζόμενοι θα παραμείνουμε. Η κα Ψαράκη σύντομα , θα αποτελέσει μια «σκοτεινή παρένθεση».
Αντί η κ. Ψαράκη να ασχολείται με τα πολλά και κρίσιμα (οριακά θα λέγαμε εμείς), προβλήματα που βάζουν σε αμφιβολία ακόμα και αυτή την ύπαρξη του Ο.Ν.Α,  ασχολείται με Συνδικαλιστικές Διώξεις και Κομματικές Εκκαθαρίσεις.
Το πρόβλημα σήμερα του Ο.Ν.Α, κα Ψαράκη δεν είναι η «ανακύκλωση» των στελεχών του. Το πρόβλημα είναι το πώς εσείς τον καταντήσατε μέσα σε δέκα μήνες!!!
Ποιος είναι ο πολιτικός σας σχεδιασμός; Ακόμη τον περιμένουμε. Είστε σε θέση άραγε, έστω να τον σκεφτείτε;
Έχετε πολιτική πρόταση για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του Οργανισμού;
Πέρασαν 10 μήνες και κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε, ούτε καν τα στοιχειώδη καθημερινά μικροπροβλήματα.
Φέρατε τον Οργανισμό σε τέτοια κατάντια, ώστε οι Εργαζόμενοι να αγοράζουν με δικά τους χρήματα «ρεφενέ» τα χαρτιά υγείας, τα απορρυπαντικά, τα ανταλλακτικά για FAX και εκτυπωτές της υπηρεσίας κ.α.
Με χρήματα του Συλλόγου Υπαλλήλων επισκευάστηκε ακόμα και ο εκτυπωτής των μισθοδοσιών μας, γιατί αλλιώς δεν θα πληρώνονταν οι εργαζόμενοι.
Αλλά ούτε και με τα προβλήματα των Εργαζομένων ασχοληθήκατε.
Μπορούν να μας εξηγήσουν η κυρία Ψαράκη, η «συμπρόεδρος» προϊσταμένη του τμήματος προσωπικού και του ιδιαίτερου γραφείου της η κα Λάσκου καθώς και ο «συμπρόεδρος» νομικός σύμβουλος!!! ,«εκ πεποιθήσεως ίσως;; διώκτες των εργαζομένων», που «όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν»:
- Γιατί επί ένα χρόνο δεν υπάρχει στον Ο.Ν.Α  όπως προβλέπεται από την Νομοθεσία Τεχνικός Ασφαλείας και Γιατρός Εργασίας;
- Γιατί δεν πληρώνονται οι δεδουλευμένες υπερωρίες και Κυριακές από τον μήνα Ιούλιο έως και σήμερα;  Υπάρχουν οι προβλεπόμενες εγκρίσεις;
- Γιατί καθυστερούν μονίμως οι πληρωμές των Εργαζομένων με Δικαστικές Αποφάσεις καθώς και η πληρωμή των Διμηνιτών ;
- Γιατί δεν παρέχονται  τα Είδη Ατομικής Προστασίας των Εργαζομένων;
- Γιατί οι δικαιούχοι εργαζόμενοι δεν παίρνουν το γάλα που προβλέπεται από την Νομοθεσία;
- Με ποια Νομοθεσία, ή έστω με ποια απόφαση περικόπηκε τον μήνα Απρίλιο 2011, το 10% των αποδοχών των εργαζομένων με δικαστικές αποφάσεις;
- Με ποια Νομοθεσία, ή έστω με ποια απόφαση περικόπηκε τον μήνα Μάιο 2011, το 10% των αποδοχών των εργαζομένων με δικαστικές αποφάσεις που είχαν εργαστεί κανονικά;
- Γιατί εκβιάζουν και τρομοκρατούν με μετακινήσεις τους εργαζόμενους με δικαστικές αποφάσεις, ενώ γνωρίζουν το δεσμευτικό περιεχόμενο τους;
Κυρία Ψαράκη, με τα προβλήματα των Εργαζομένων και τα οφειλόμενα σε αυτούς, πότε σκοπεύετε να ασχοληθείτε;
Ο κύριος Δήμαρχος έχει ήδη ενημερωθεί για τις ολοκληρωτικές αντιλήψεις και  πρακτικές της κυρίας Ψαράκη.
Μήπως;;; οι Συνδικαλιστικές Διώξεις και οι Κομματικές Εκκαθαρίσεις αποτελούν συνέχεια της συγκρουσιακής τακτικής με τους εργαζόμενους που έχουν επιλέξει η απερχόμενη κυβέρνηση και οι ελάχιστοι υποστηρικτές της (όπως η Κα Ψαράκη, εκπρόσωπος σας κε Δήμαρχε στον Ο.Ν.Α!!! ).
Εάν ναι!. Κύριε Δήμαρχε και πρώην Συνήγορε του Πολίτη η Πρόκλησή σας δεκτή.
Ανέμους σπέρνετε δια της κ. Ψαράκη, θύελλες θα θερίσετε. Σύντομα.
από την aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: