Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε μόνος του και έφερε ισοπαλία!

Και μη Χ-ειρότερα!
Όποιος μπήκε στην Τούμπα με τη σέντρα του αγώνα απέναντι στην Κέρκυρα, χωρίς να έχει την παραμικρή ενημέρωση σχετικά με όσα προηγήθηκαν και υποχρεώνουν τον Μπόλονι να παρατάσει ομάδα με... μπαλώματα, μάζεψε στο κεφάλι του ένα σωρό ερωτήματα. 


Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr
 

«Γιατί λείπει ο Γκαρσία;» - «Γιατί παίζει εξτρέμ ο Αθανασιάδης;» - «Τι κάνει ο Κοντρέρας μπροστά από τα στόπερ;» - «Γιατί βλοδέρνει ο Φωτάκης στα φτερά;» - «Πότε θα σταματήσουν αυτές οι γιόμες για να δοκιμάσει η ομάδα μήπως σκοράρει με ορθόδοξο τρόπο;» - «Υπάρχει σχέδιο δράσης ή ο ΠΑΟΚ μπήκε στο χορτάρι για να δείξει το μπόι του στην Κέρκυρα;» 

Για το τελευταίο η απάντηση είναι εύκολη. Η Κέρκυρα έπαιξε το ρόλο του κομπάρσου. Σχεδόν δεν ακούμπησε μπάλα, αλλά, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να διευκολύνει όλους εμάς που προσπαθούμε να βρούμε τι είναι αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ και δεν μπορεί να αποδώσει... Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να παίζει μόνος του και να φέρνει ισοπαλία και δεν αποκλείεται, σε μια «στραβή» να είχε πάθει τη ζημιά από εκεί που δεν το περίμενε... 

Πρφανώς δεν έχουμε το δικαίωμα να συζητούμε για μεμονομένο γεγονός, αλλά, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα το οποίο υπήρχε και στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, αλλά, εκείνα τα τρία γκολ έριξαν στάχτη στα μάτια ορισμένων που δεν αντιλαμβάνονται ίσως ότι δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για τα περιβόητα ροτέισον ή κάτι παρόμοιο με οικονομία δυνάμεων, ενόψει του αγώνα στο Λονδίνο. 

Συμφωνούμε λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό και όχι αξύ, αλλά χρόνιο πρόβλημα για το οποίο δεν φαίνεται να υπάρχει καμία διάθεση από κανέναν να γυρίσει το ρολόι πίσω, όχι πολύ, μόνο μερικούς μήνες για να φτάσουμε σε εκείνες τις μέρες που εκτυλίχθηκε η κωμωδία με τις μεταγραφές που δεν θα γίνονταν και τελικά, έγιναν δυό- τρεις για να διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις. Στην ουσία δεν έγινε καμία και όλοι μας καταλαβαίνουμε πως μεταφράζεται, όταν μόνον ο Σπαντάτσιο έχει χώρο για να παίξει, κι αυτό συμβαίνει όταν οι απουσίες των βασικών είναι αρκετές. 

Όλοι μας μπορούσαμε να προβλέψωουμε ότι το γέρικο άρμα του ΠΑΟΚ θα είχε απώλειες, όλοι μιλούσαμε για τις δύσκολες μέρες που θα ακολουθούσαν. Κι ο προπονητής το φώναζε. Δεν ήταν καθόλου διακριτικός, σε αντίθεση με τους προκατόχους του. 
Δυστυχώς, ο ίδιος προπονητής, ο οποίος δεν έχει τα κατάλληλα μέσα για να νικήσει ούτε την Κέρκυρα, μπαίνει στο στόχαστρο όλων. Είναι αυτός που πρέπει να πληρώσει γιατί οι ποδοσφαιριστές που αντικαθιστούν τους βασικούς, δεν έχουν την ικανότητα να παίξουν καλύτερα, ούτε κι ο ίδιος μπορεί να τους κάνει από τη μία μέρα στην άλλη να αποδίδουν όπως αγαπά ο κόσμος κι όπως θα περίμεναν όλοι για να συνεισφέρουν σε επιτυχή αποτελέσματα κι ας είναι μόνον μέσα στην Τούμπα. 

Το θέμα βέβαια δεν είναι τι έγινε μέχρι σήμερα, αλλά, τι θα γίνει στη συνέχεια και πόσα μπορούν να συμβούν για να αλλάξει η εικόνα. Και σε αυτή την κατεύθυνση δεν είναι ο προπονητής που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, είναι η διοίκηση που θα πρέπει να δουλέψει ώστε όλη η χρονιά να μην σταματήσει στο ξεπέταγμα του Σταφυλλιδη και ενός άκομη νεαρού που καθιερώθηκαν λόγω αδιέξοδου στην ανέυρεση κατάλληλων παικτών για να οδηγήσουν την ομάδα σε καλύτερες θέσεις...
ΠΗΓΗ sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: