Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κάνει ρόμπα για μια ακόμη φορά την ακροδεξιά κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΛάΟΣ-ΝΔ) ο Δ. Παπαδημούλης, με αφορμή το θέμα Ζησιάδη, που ενόχλησε τους…





«[..]πρέπει να μας πείτε και τι σκοπεύετε να κάνετε στη διάρκεια αυτής της κυβέρνησης και της συγκεκριμένης θητείας που έχει, σε ότι αφορά τα δύο θέματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες. Το ένα είναι πότε θα κλείσει η περίφημη συμφωνία με την Ελβετία. Θα το κάνει αυτό η κυβέρνηση Παπαδήμου ή θα πάει για αργότερα; Τι προσδοκά ποσοτικά ως στόχους το Ελληνικό δημόσιο; Αληθεύει ότι έχετε αποδεχθεί ένα δίλημμα, έχει τεθεί από τις ελβετικές αρχές, «ή ονόματα ή λεφτά», και έχετε δεχθεί προκειμένου να πάρετε κάποια χρήματα, να μην πάρετε ονόματα από μεγαλοκαταθέσεις στην Ελβετία;», ομολόγησε ότι η διμερής συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με την Ελβετία, θα έχει τα χαρακτηριστικά της διμερούς συμφωνίας με την Ελβετία που πέτυχε η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
    Μετά και την υπογραφή το Νοέμβριο του 2010 της αναθεωρημένης Σύμβασης για θέματα εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων με στόχο την αποφυγή διπλής φορολογίας (CDI) μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας, την οποία η Ελβετία έχει επικυρώσει και περιλαμβάνει και συμφωνία ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών και δικαστικής συνδρομής με την Ελλάδα, αλλά την συμφωνία που υπέγραψε ο έλληνας πρέσβης κ. Μουρίκης στη Βέρνη, δεν έχει ακόμα κυρώσει  το ελληνικό Κοινοβούλιο.
    Με δεδομένη την εκτίμηση οικονομικών αναλυτών ότι η διμερής συμφωνία με την Ελβετία για την φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων που διατηρεί την ανωνυμία των καταθετών, αφήνει ικανοποιημένες τις ελβετικές τράπεζες γιατί το προσδοκώμενο έσοδο για το ελληνικό δημόσιο, δεν θα ξεπερνά τα 150 εκατ. ευρώ, την στιγμή που η Ελβετία χαρακτηρίζεται ο «βιότοπος» της ελληνικής φοροδιαφυγής και τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο από την δική της συμφωνία με την Ελλάδα εισέπραξε 500 εκατ. λίρες προκαταβολή και υπολογίζει να εισπράξει 4-7 δις λίρες
•    Σκοπεύει η νέα τρικομματική κυβέρνηση να καταθέσει νομοσχέδιο για το πόθεν έσχες των βουλευτών κι άλλων δημοσίων προσώπων, με δεδομένη  την πανθομολογούμενη ανεπάρκεια του υπάρχοντος νομικού πλαισίου;  Το απαραίτητο νομοσχέδιο για το πόθεν έσχες, θα καταργεί εν τοις πράγμασι την ανωνυμία που προβλέπει η διμερής συμφωνία και θα εξασφαλίζει την διαφάνεια; Θα ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα περί δικαίου σε καιρό  βαθιάς ύφεσης και άγριας λιτότητας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: