Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Το proto thema του Πέτρου






Είναι ικανοποίηση για τους δημοσιογράφους της ηλεκτρονικής εφημερίδας για την Αυτοδιοίκηση να είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης αλλά και για τους συναδέλφους τους.

Ωστόσο συχνά ορισμένοι εξ΄ αυτών αντιγράφουν θέματα της aftodioikisi.gr χωρίς να μπαίνουν καν στον κόπο να αναφέρουν την πηγή. Άλλωστε, θα έλεγε κάποιος, γιατί να μην το κάνουν αφού η Πολιτεία δεν έχει φροντίσει μέχρι σήμερα να θεσπίσει κανονιστικό πλαίσιο για τα διαδικτυακά ΜΜΕ;
Υπάρχουν όμως και χειρότερα (οι). Εκείνοι που υπογράφουν τα «κλεμμένα». Για την aftodioikisi.gr, ο Πέτρος Κατσάκος, ήταν το δεύτερο κρούσμα. Μέσω της ιστοσελίδας protothema.gr, σχεδόν τρεις ώρες μετά την ανάρτηση του θέματος «ΧΑΛΚΗ: ΕΝΟΚΙΑΖΕΤΑΙ... ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ», ενάντια σε κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία «αποκάλυψε» το ίδιο ακριβώς θέμα με άλλο τίτλο, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.
Η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με τον κ. Κατσάκο ο οποίος ισχυρίστηκε ότι σήμερα το πρωί «του τηλεφώνησε κάποιος φίλος του» και τον ενημέρωσε για το θέμα. Μάλιστα (για να γίνει ακόμη πιο πιστευτός;) ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr.
Αν μη τι άλλο, για τους δημοσιογράφους της www.aftodioikisi.gr αποτελεί ικανοποίηση ότι σήμερα κέρδισαν ακόμη έναν αναγνώστη. Δύο, μαζί με το «φίλο του»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: