Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

«Βόμβες» για το «Αγία Σοφία»



Στην αντεπίθεση πέρασε χθες το υπουργείο Υγείας διαψεύδοντας κατηγορηματικά την καταγγελία 234 γονέων, σύμφωνα με την οποία το «Ωνάσειο» ζήτησε σε κάποιες περιπτώσεις από 7.000-40.000 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιηθεί χειρουργική επέμβαση σε παιδί. Χθες, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής Άρης Μουσιώνης αμφισβήτησαν τη σχετική καταγγελία, κάνοντας λόγο για συκοφαντίες. Κάλεσαν μάλιστα τους γονείς να προχωρήσουν σε καταγγελίες επί πραγματικών περιστατικών, γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, «μπορούμε να προβούμε στα ανάλογα ένδικα μέσα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουσιώνης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, κατά την ένορκη διοικητική εξέταση κατά των τριών γιατρών στο νοσοκομείο Παίδων που είχε αποκαλύψει η «Η», «διαπιστώθηκε ότι υπήρξε το περιστατικό» με τη φιλονικία των χειρουργών πάνω από ναρκωμένο παιδάκι και πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη η πειθαρχική διαδικασία. Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «χυδαία διαμαρτυρία γονέων» και διαβεβαίωσε ότι παρόλα αυτά ερευνήθηκε η καταγγελία τους και κατέληξε: «Παίζουν το παιχνίδι ανθρώπων που έχουν παραβιάσει τον όρκο στον Ιπποκράτη και δεν σέβονται αυτό που το ΕΣΥ τους προσφέρει».
Ο κ. Μουσιώνης ανέφερε ότι το παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα του «Αγία Σοφία» είχε μετατραπεί για χρόνια σε «πρακτορείο υγειονομικού τουρισμού είτε προς ιδιωτικές κλινικές είτε προς το εξωτερικό» και διαβεβαίωσε ότι, από την 1η Ιανουαρίου του 2012, ούτε ένα παιδάκι θα χρειάζεται να φύγει στο εξωτερικό. «Αυτά που έχουν δημοσιευθεί αποτελούν μέγιστη συκοφαντία. Περιμένουμε μία πραγματική καταγγελία», κατέληξε ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Αττικής. Σε ανακοίνωση που απέστειλε το «Ωνάσειο» υπογραμμίζεται ότι «Οι καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στα παιδιά αυτά γίνονται με χρέωση κρατικού τιμολογίου. Οι γονείς των παιδιών δεν επιβαρύνονται με καμία χρέωση».
ΠΗΓΗ ΗΜΗΡΕΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: