Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Όταν η αδικία γίνεται νόμος

thumb

Η κρίση χρέους της ευρωζώνης χτυπάει το κέντρο της, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα και η Γαλλία αναμένεται να χάσει την άριστη αξιολόγησή της. Η Ιταλία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, τα οικο­νομικά θεμέλια της Ισπανίας, της Αυστρίας και του Βελγίου τρίζουν, ενώ τα προγράμματα «διάσωσης» Ελλάδας και Πορτογαλίας έχουν ήδη αποτύχει.

Για την Ελλάδα ο «υπερπρωθυπουργός» Ράιχενμπαχ λέ­ει ότι μας έριξαν στον Καιάδα της οικονομικής κατα­στροφής χωρίς να έχουν «τη συνταγή στην τσέπη», αλλά και χωρίς να είναι ορατός ο... «πάτος»!
Στην καλπάζουσα κρίση η Γερμανία απαντά με παράβα­ση κάθε νομιμότητας ώστε να ελέγξει απευθείας τις οικονομίες και την πολιτική ζωή των υπό χρεοκο­πία χωρών. Ήδη στην Ελλάδα και την Ιταλία έχουμε τραπεζίτες για πρωθυπουργούς, καθώς, σύμφωνα με τον Σόιμπλε, χρειαζόμαστε «σταθερές κυβερνή­σεις» και όχι... εκλογές. Έτσι η Γερμανία πετάει στα σκουπίδια τις ευρωσυνθήκες ώστε να αναλάβει τον έλεγχο της διακυβέρνησης ολόκληρων χωρών μέσω διακρατικών συμφωνιών!
Το νέο πολιτικό δόγμα της Γερμανίας, με το οποίο θα κυβερνηθούν εφεξής η ευρωζώνη και ολόκληρη η Ε.Ε., λέει ότι οι συνθήκες, όταν δεν τη βολεύουν, μπορούν να παραβιάζονται... μέχρι να αλλάξουν! Η επιβολή της σιδηράς γερμανικής πειθαρχίας - με σκληρότατες ποινές για όσους δεν συμμορφώνο­νται με το δημοσιονομικό Άουσβιτς - θα είναι το... αντάλλαγμα για μια «σωτηρία» των υπερχρεωμέ­νων χωρών με κατάληξη την πτώχευσή τους.
Ο παραλογισμός αυτός προοιωνίζεται ότι η Ελλάδα μπαίνει στην πιο σκοτεινή εποχή της. Πιθανότατα εγκαταλελειμμένη από την ευρωζώνη. Την κατα­στροφή καλείται να διαχειριστεί ο Παπαδήμος με όρους εξίσου σκοτεινούς. Ήδη η δρομολόγηση των «διευθετήσεων» που απαιτεί η εγχώρια και διεθνής - κυρίως γερμανική - διαπλοκή προδιαγράφει τη θεσμοποίηση όσων χρόνια τώρα ξορκίζαμε όλοι ως παρανομία και διαφθορά.
«Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον» λέει το παλαιό σύνθημα. Τώρα λοιπόν που η αδικία γίνεται νόμος - και ελληνικός και ευ­ρωπαϊκός - εις βάρος κάθε έννοιας νομιμότητας, το καθήκον της αντίστασης τίθεται για όλους. Ανε­ξαιρέτως...

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί εκτάκτως την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου μαζί με το «Πράσινο Ποντίκι»

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί μαζί με το «Πράσινο Ποντίκι»,εκτάκτως, λόγω απεργίας, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο: «5 μπίζνες διαπλοκής» και πλούσιο ρεπορτάζ για το ρόλο του «άβουλου Ζολώτα» που καλείται να παίξει ο Λουκάς Παπαδήμος και ποιες δουλείες πάνε να κλείσουν.  Έτσι εγχώριοι και ξένοι νταβατζήδες, ενώ η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο πτώχευσης, ετοιμάζονται να θησαυρίσουν και πάλι. Αυτό ακριβώς το πλιάτσικο από Γερμανούς και εγχώριους διαπλεκόμενους φέρνει η αναβολή των εκλογών. (Σελ. 6,7)
Ευρωζώνη: Ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες σκιαγραφεί τις προθέσεις των εταίρων να απεμπλακούν από την υποχρέωση νέας δανειοδότησης προς την Ελλάδα και να την οδηγήσουν στο …ταμείο του ΔΝΤ, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Ουγγαρία. (Σελ. 4,5)
ΠΑΣΟΚ - Εκλογές: Εντείνονται οι διαβουλεύσεις, οι επαφές και οι ίντριγκες. Ο Γιώργος ετοιμάζει εκπλήξεις στου δελφίνους. Ψάχνει να βρει τον τρόπο ώστε η επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ να είναι με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο και τον ίδιο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, που μπορεί να ρυθμίζει τις μετεκλογικές συνεργασίες…. (Σελ. 8,9)
Νέα Δημοκρατία: Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να ισορροπήσει στο οξύμωρο σχήμα της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης και αναζητά τακτική με στόχο τις εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν. (Σελ. 10)
Χαλυβουργία: Αποφασισμένοι να μην μετατραπούν σε δουλοπάροικους οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής απεργούν εδώ και ένα μήνα, δίνοντας μαθήματα αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης. (Σελ. 48, 49)
ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Το τελευταίο τεύχος για το 2011, το χειρότερο έτος για το περιβάλλον και την ανάπτυξη, κυκλοφορεί  με βασικό θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και την επιλογή να οδηγηθούνστην πυρά 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ένα ρεπορτάζ για τα οικονομικά στοιχεία των μεθόδων καύσεως, των πιο ακριβών και επικίνδυνων επιλογών διαχείρισης, που προωθούνται πάνω και κάτω από το τραπέζι.Ακόμα: Ρεπορτάζ για τις ιερές μπίζνες στη Σκύρο, αφιέρωμα στις μεθόδους θέρμανσης χωρίς πετρέλαιο, περιήγηση στο αυτοδιαχειριζόμενο μποστάνι του Ελληνικού και τα «εξωγήινα» ποδήλατα του μέλλοντος.
ΜΑΖΙ με το «Π» και το πολιτιστικό ένθετο «ΠΟΝΤΙΚΙ art».  Ο Χρήστος Λούλης, πρωταγωνιστής στον "Περικλή" του Σαίξπηρ στο Εθνικό Θέατρο, μιλάει για το «σχιζοφρενικό» επάγγελμα του ηθοποιού, για τις «μασημένες καραμέλες» της Τέχνης και για το κατεστημένο στο χώρο του. Ακόμη: Θέατρο με άδειες τσέπες, οι ζωές των άλλων (σταρ), η επιστροφή της Κέιτ Μπους από το κρύο και μια βόλτα με τον Τέτση στο Μέγαρο Μουσικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: