Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Χατζημαρκάκης υπέρ Γιώργου για το δημοψήφισμα

Χατζημαρκάκης υπέρ Γιώργου για το δημοψήφισμα
Τι λέει ο Γερμανός ευρωβουλευτής

«Ο Ελληνικός Λαός κάθεται τώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας Γιώργος Χατζημαρκάκης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.  

Ο ευρωβουλευτής σημείωσε επίσης πως υπάρχουν τεχνικά θέματα που αφορούν τη νέα συνθήκη τα οποία δεν έχουν κλείσει και τώρα με το δημοψήφισμα υπάρχει μια διαπραγματευτική δυνατότητα. «Τώρα στις λεπτομέρειες οι έλληνες θα έχουν λόγο. Η σύμβαση θα είναι πιο σταθερή για όλους, αν συμφωνήσει ο Ελληνικός λαός και πρέπει να πείσει τον ελληνικό λαό ο κ. Παπανδρέου», σημείωσε. 
Στο παραπάνω κλίμα κινούνται και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή στα Γερμανικά ΜΜΕ. Ο ευρωβουλευτής δήλωσε στην DIE WELT, πως το δημοψήφισμα είναι για τον κ. Παπανδρέου «ο μόνος τρόπος για να φέρει τους Έλληνες με το μέρος του και να προλάβει νέες εκλογές. Πάνω απ 'όλα, το προτεινόμενο δημοψήφισμα δίδει την ευκαιρία στην  ελληνική κυβέρνηση να έχει τη δυνατότητα να συμβάλει ενεργά στην διαμόρφωση των κανονισμών εφαρμογής και τις λεπτομέρειες του πακέτου διάσωσης των Βρυξελλών πράγμα που δεν υφίστανται στα προηγούμενα μέτρα διάσωσης».
Ο Χατζημαρκάκης έκανε έκκληση προς τους πολιτικούς της Γερμανίας για συγκρατημένα δημόσια σχόλια. «Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προειδοποιήσω τους Γερμανούς πολιτικούς, να μην απειλούν την Ελλάδα με εθνική πτώχευση και άλλες φρικαλεότητες. Όταν κάποιος περιγράφει αυτό το φάντασμα, τότε αυτό θα έρθει. Στην περίπτωση αυτή, δημιουργούν μια βόμβα που θα μπορούσε να εκραγεί. Αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: