Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Εκδήλωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, με θέμα «Παιδιά με Συναισθηματική Νοημοσύνη, . Τι είναι η Συναισθηματική Νοημοσύνη. Πως αναπτύσσεται και πως καλλιεργείται»


Εκδήλωση με θέμα «Παιδιά με Συναισθηματική Νοημοσύνη. Τι είναι η Συναισθηματική Νοημοσύνη. Πως αναπτύσσεται και πως καλλιεργείται», διοργανώνουν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 στις το απόγευμα οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου, στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν». 
        
Η ομιλήτρια Έφη Μποζάτζη, Κλινική Ψυχολόγος και Εργασιακή Σύμβουλος, θα αναλύσει πως η Συναισθηματική Νοημοσύνη συνδέεται και επηρεάζει την ικανότητα αντίληψης των παιδιών, την έκφραση και το χειρισμό των συναισθημάτων, τον αυτοέλεγχο, την ενσυναίσθηση, τη διαδικασία επίλυσης συγκρούσεων, τις κοινωνικές σχέσεις, την αυτοεκτίμηση, την εύκολη προσαρμογή στο σχολικό πλαίσιο και την αποφυγή της σχολικής αποτυχίας. 
        Με την ολοκλήρωση της ομιλίας θα υπάρξει ένας διάλογος με τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων. Η εκδήλωση αυτή γίνεται με αφορμή την ολοκλήρωση της1ης θεματικής ενότητας: «Τα συναισθήματα» που επεξεργάστηκαν οι παιδαγωγοί με τα παιδιά στο χρονικό διάστημα των τριών μηνών Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, Νοέμβρη. 
        Την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο του θεάτρου θα υπάρχει έκθεση με τιςεργασίες των παιδιών και θα γίνει προβολή φωτογραφικού υλικού και βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν μέσα στις τάξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: