Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Και ένοχος και ανεύθυνος Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ



Ο Παπανδρέου ο τρίτος δεν είναι μόνο μακράν ο χειρότερος πρωθυπουργός της χώρας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχει εξευτελίσει σε βαθμό κακουργήματος το επώνυμό του και επιπλέον έχει απαξιώσει τα μέγιστα το ιστορικό μεταδικτατορικό κόμμα που παρέλαβε διά της τεθλασμένης μέσω Σημίτη.

Πρόκειται για άτομο ΜΕ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ (που ενσαρκώνει δήθεν το ΑΛΑΘΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ), με στόχο τον παντί τρόπω εντυπωσιασμό. Εντυπωσιασμό που νομίζει ότι επιβάλλει ΩΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ στους... ανεγκέφαλους Έλληνες, οι οποίοι υφίστανται τα ΔΕΙΝΑ της ΕΞΩΘΕΝ διατασσόμενης ΑΔΙΕΞΟΔΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ που εφαρμόζει ΔΟΥΛΟΦΡΟΝΩΣ.

Το ιλαροτραγικό είναι ότι απετόλμησε διά της ΑΛΛΟΦΡΟΝΩΣ... φαεινής του ιδέας περί δημοψηφίσματος να... εντυπωσιάσει και τους... κουτόφραγκους ΕΝΤΟΛΕΙΣ του, προκαλώντας μέσα σ’ ένα 24ωρο την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των χρηματιστηρίων παγκοσμίως (και τον ταυτόχρονο ΑΘΕΜΙΤΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ των γνωριζόντων). Η ανευθυνότητά του βγάζει μάτι, ενώ η προαποφασισμένη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ του εις βάρος της Ελλάδος και των Ελλήνων είναι πλέον ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ.

Πριν από πολλά χρόνια, ζώντος του Ανδρέα πρώτα και μετά τον θάνατό του αργότερα, τον είχα αποκαλέσει ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΟ από τις στήλες της «Ελευθεροτυπίας», η οποία –δυστυχώς, δυστυχέστατα– θα αναστείλει την κυκλοφορία της. (Μια καθημερινή και κυριακάτικη εφημερίδα που τιμά τον τίτλο της και κατατροπώνει τον τύποις πρωθυπουργό και την κομπανία των ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ του.) Όλοι θυμούνται το ξεπουπουλιασμένο δέντρο του ΠΑΣΟΚ με τα περισσότερα φύλλα του να κρέμονται στον αέρα. Και κανένας δεν λησμονεί την τηλεοπτική σκηνή που τον έδειχνε να βυσσοδομεί με την Ολμπράιτ κρυπτόμενος από τις κάμερες!

Ανακοινώνοντας την απόφασή του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δήλωσε το απίστευτο, ότι θέλει «ΣΥΜΜΕΤΟΧΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ»! Δηλαδή ΣΥΝΕΝΟΧΟ, ο αδίστακτος!

Μετά τις συναντήσεις του την Τετάρτη το βράδυ στις Κάννες με τη Μέρκελ, τον Σαρκοζί, τη Λαγκάρντ και άλλους τινές –Μέρκελ και Σαρκοζί τον διέψευσαν δημοσίως και ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ως προς το ότι τους είχε ενημερώσει αναφορικά και με τη διενέργεια δημοψηφίσματος– ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ στο δημοψήφισμα! Τα ξημερώματα όμως της Πέμπτης διαφοροποιήθηκε ο Βενιζέλος, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις. Αντιδράσεις που άλλαζαν από στιγμή σε στιγμή και έμπαζαν στον χορό υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις, άλλες κατηγορηματικές και άλλες αμφίσημες.

Θέλω να ελπίζω ότι, πλην της διαφοροποιήσεως Βενιζέλου, έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο και οι ταπεινωτικές για τη χώρα μας τοποθετήσεις Μέρκελ και Σαρκοζί, οι οποίοι, ούτε λίγο ούτε πολύ, προσδιόρισαν τη ΔΙΑΖΕΥΚΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ στο ερώτημα του δημοψηφίσματος «ευρώ ή δραχμή;» με περισσή θρασύτητα και αναισχυντία, σαν να ήταν θεσμικοί παράγοντες της χώρας μας!

Ο Παπανδρέου ο τρίτος έσπευσε βέβαια να κάνει πίσω στο δημοψήφισμα ως κωλοτούμπας αντάξιος του –και φίλου του– Καρατζαφέρη.

Με δεδομένη την άκρως δραματική κατάσταση της χώρας και επίσης δεδομένη την ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ των τοκογλύφων δανειστών μας που εκπροσωπούνται επαξίως από τη Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τον Γιούνκερ –ο τελευταίος πολλά γνωρίζει ασφαλώς από την περιβόητη και πολυμήχανη τράπεζα Dexia της πατρίδας του– η ΝΔ, ως αστικό κόμμα, ζήτησε διά του αρχηγού της Αντώνη Σαμαρά «τον σχηματισμό προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης με αποκλειστική αρμοδιότητα την άμεση διεξαγωγή εκλογών και την επικύρωση της δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή». Πρόκειται για επείγουσα και καθαρή πρόταση ενός αστικού κόμματος, το επαναλαμβάνω, την οποία αμφισβητεί η ταλανιζόμενη από τριπλή διάσπαση –για να μη μιλήσω για κατακερματισμό, αν συμπεριλάβω και τα πολύ μικρά κόμματά της– Αριστερά.

Η ομιλία του κολλημένου με ψαροκόκαλο στην πρωθυπουργική καρέκλα Παπανδρέου του τρίτου προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ήταν ένα ατελείωτο «μπλα μπλα», με συνεχείς επαναλήψεις, με διαφανέστατους τακτικισμούς και με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο σε σχέση με όσα είχε πει προηγουμένως στο Υπουργικό Συμβούλιο. Το τελευταίο το αποκάλυψε η Διαμαντοπούλου, προκαλώντας οργή σε ουδόλως ευκαταφρόνητη ομάδα βουλευτών. Τη χαριστική βολή όμως στον μέχρι τούδε αρχηγό της την έδωσε η Βάσω Παπανδρέου, η οποία του είπε κατάμουτρα: «Είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Σήμερα περίμενα την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας και τη μετάβαση στη συνέχεια σε εκλογές. Λυπάμαι για την παράταξη, λυπάμαι για τη χώρα».

Ο Σαμαράς (τον οποίο επέκρινα μαζί με πολλούς άλλους για την ισχνή, σε αντίθεση με τον δυναμικότατο Τσίπρα, παρουσία του στη Βουλή) υπήρξε την Πέμπτη το βράδυ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ από του βήματος της Ολομέλειας της Βουλής. Αποκάλυψε όλα τα ψεύδη του υιού και εγγονού Παπανδρέου και είπε, μεταξύ πολλών άλλων, το εξής χαρακτηριστικό, πριν αποχωρήσει από την αίθουσα με το σύνολο των βουλευτών του κόμματός του: «Το 1965 ο Γεώργιος Παπανδρέου έδινε τη μάχη για διενέργεια εκλογών. Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου αγωνίζεται για να μη διεξαχθούν εκλογές».

Στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει προ εβδομάδων, και επιτάθηκε την Πέμπτη με αρκετούς μνηστήρες, η διελκυστίνδα για τη διαδοχή. Και είναι απορίας άξιον γιατί ο ευφυέστατος Βενιζέλος υποδύθηκε ρόλο Παπανδρέου στη Βουλή, προσπαθώντας να πείσει τους αντιπαπανδρεϊκούς βουλευτές του... Κινήματος να υπερψηφίσουν την επομένη τον ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. Δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι θέτει εκτός διαδοχής τον εαυτό του; Άγνωστες, φαίνεται, «αι βουλαί» του υποσυνειδήτου του... Εκτός αν παίζει με τα εκ των υστέρων σημαδεμένα τραπουλόχαρτα τύπου Καϊλή.

Δημοσιεύτηκε στο ΠΑΡΟΝ 6/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: