Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ A’ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ- ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΚ ΟΤΑ


logo

Στις 13 Δεκέμβρη καλούμαστε να ψηφίσουμε για την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων στο A’ Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Αττικής.

Οι εκλογές αυτές γίνονται μέσα σε μια περίοδο που έχει ξεσπάσει η πιο βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Με τα απανωτά μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα οι κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ οδηγούν στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση εκατομμύρια πολίτες.
Απολύσεις, εφεδρείες, χαράτσια, μισθοί Κίνας και συντάξεις πείνας είναι το αποτέλεσμα της εδώ και ενάμιση χρόνο πολιτικής τους.
Ένα εκατομμύριο έφτασαν οι άνεργοι που ολοένα και αυξάνονται με αλματώδη ρυθμό.
Καταργήθηκαν οι Συλλογικές συμβάσεις και με το μισθολόγιο ο μισθός στο δημόσιο έπεσε στα 600 ευρώ.
Οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με τις συνεχείς περικοπές μοιάζουν περισσότερο με φιλοδωρήματα. Η δημόσια περιουσία (όση απέμεινε) ξεπουλιέται.
Στους Δήμους φαίνονται καθαρά οι συνέπειες του Καλλικράτη: Διάλυση υπηρεσιών και ιδιωτικοποίηση τους με πρώτη τη καθαριότητα έχουν ήδη δρομολογηθεί. Παιδικοί σταθμοί έκλεισαν και άλλοι υπολειτουργούν χωρίς μέσα και προσωπικό.
Λένε ότι όλα αυτά είναι αναγκαία  για τη «σωτηρία της πατρίδας».
Τους απαντάμε ότι όλα αυτά είναι αναγκαία  για τη σωτηρία του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής Ε.Ε. , του κεφαλαίου και των τραπεζών.
Γι’ αυτό ξεσηκώνονται ο λαός και οι εργαζόμενοι.
Με τις μεγαλειώδεις απεργίες και συγκεντρώσεις στέλνουν μήνυμα αντίστασης και ανατροπής της καταστροφικής για το λαό και τη χώρα πολιτικής μαζί με τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την υποστηρίζουν.
Το ίδιο μήνυμα πρέπει να στείλουν οι εργαζόμενοι και μέσα από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Με τη ψήφο τους πρέπει να δείξουν την αντίθεση στη πολιτική των κομμάτων του μνημονίου και την Ε.Ε., που είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το σημερινό κατάντημα. Ταυτόχρονα να καταδικάσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που καλλιέργησε όλα τα προηγούμενα χρόνια την απάθεια, τη ταξική συνεργασία και τους διαλόγους, τον παραγοντισμό  και την  συνδιοίκηση.
Οι εργαζόμενοι σήμερα πρέπει να κάνουν ριζική στροφή και να εμπιστευτούν παντού την ΑΣΚ-ΟΤΑ. Από τους χώρους δουλειάς και τους συλλόγους ως την Ομοσπονδία και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της. Γιατί είναι η  μόνη παράταξη που παλεύει για την συγκρότηση του πιο πλατιού μετώπου των εργαζομένων, η μόνη που βλέπει τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ως ένα ακόμη μετερίζι πάλης και  αγώνα.
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι θεσμός της διοίκησης πλήρως ελεγχόμενος, με σκοπό  την εφαρμογή του αντεργατικού και αυταρχικού υπαλληλικού κώδικα. Γι’ αυτό η πλειοψηφία (3 στους 5) διορίζεται από τον κρατικό περιφερειάρχη. Γι’ αυτό λειτουργούν με γραφειοκρατικό τρόπο κεκλεισμένων των θυρών.  

Μέσα στο συνολικό πλαίσιο της πάλης μας για μια δημόσια διοίκηση στην υπηρεσία του λαού, αγωνιζόμαστε για να αλλάξει ο χαρακτήρας και η λειτουργία των Υπηρεσιακών συμβουλίων.

Διεκδικούμε:

1.Υπηρεσιακά συμβούλια μακριά από οποιοδήποτε κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο.

2.Αλλαγή στη σύνθεσή τους με την αύξηση των μελών τους (από 5 σε 7) με τρείς διορισμένους, τρεις αιρετούς και έναν κοινής αποδοχής.

3.Δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας με ανοιχτές συνεδριάσεις και δημοσιοποίηση των αποφάσεων.

4.Θεσμοθέτηση δεύτερου βαθμού κρίσης από δευτεροβάθμια υπηρεσιακά συμβούλια σε πανελλαδικό ή περιφερειακό επίπεδο. Σήμερα οι ενστάσεις των συναδέλφων εξετάζονται από το ίδιο υπηρεσιακό συμβούλιο με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να καταφεύγουν στα δικαστήρια για να δικαιωθούν.

5.Πλήρη σύνδεση των εκλεγμένων με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με  δυνατότητα ανάκλησης  από τους  ίδιους τους εργαζόμενους.

6.Δικαίωμα εκλογής σε όλους τους εργαζόμενους, μονίμους και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, χωρίς αποκλεισμούς όπως γίνεται σήμερα.

7.Κατάργηση των αντιδημοκρατικών  και αυταρχικών διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα.

8.Τέλος, οι διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων μας να είναι εσωτερική  υπόθεση του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι του κρατικού περιφερειάρχη.

Στις εκλογές ψηφίζουμε με κριτήριο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και την  αντίσταση στην εφαρμογή των αντεργατικών νόμων.

Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α., αντιπροσωπεύοντας το αυτόνομο ταξικό ρεύμα στο συνδικαλιστικό κίνημα, έχει αποδείξει με την αγωνιστική της παρουσία και δράση σε όλους τους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες ότι είναι η καλύτερη εγγύηση για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων και μέσα από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους δεν πρέπει να προσθέσουν άλλους δύο εκπροσώπους των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Αυτοί έτσι κι αλλιώς θα φροντίσουν να διορίζονται.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟ A’ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δημοσίου Δικαίου (Μόνιμοι)

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ
ΚΛΑΔΟΣ
ΔΗΜΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΠΕ1 Δ/κου
ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
ΓΑΡΝΑΒΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΠΕ1 Δ/κου
ΑΛΙΜΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΔΕ38 χειρ. Η/Υ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΕΥΚΑΡΠΙΔΟΥ
ΣΤΥΛΙΑΝΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΤΕ κοιν. λειτουργών
ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
ΚΑΤΣΟΥΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΕ38 χειρ. Η/Υ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΚΟΥΡΜΟΥΛΑΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΕ24 Ηλεκ/γων
ΑΛΙΜΟΥ
ΜΑΣΜΑΝΙΔΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΙΧΑΗΛ
ΔΕ24 Ηλεκ/γων
ΑΛΙΜΟΥ
ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ
ΕΙΡΗΝΗ (ΡΕΝΑ)
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΕ1 Δ/κου
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Αορίστου Χρόνου

ΒΛΑΧΟΥ
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΕ ψυχολόγων
ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΑΝΝΑ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΠΕ Δ/ΚΟΎ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΜΥΑΡΗΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΕΥΡΥΒΙΑΔΗΣ
ΤΕ Δ/κού
Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ
ΝΑΡΛΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΕ σκηνοθέτης-ηθοποιός
ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
ΣΤΙΒΑΧΤΑ
ΙΩΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
ΠΕΤΡΟΣ
ΤΕ κοιν. λειτουργών
ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ




                                                                               Α.Σ.Κ.- Ο. Τ.Α.



Δεν υπάρχουν σχόλια: