Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Βαριές και ανθυγιεινές αποφάσεις της μνημονιακής κυβέρνησης



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
Η τριτοκομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση των τραπεζιτών και των δανειστών της χώρας, απολύτως υπάκουη και πειθαρχημένη στις εντολές της Τρόικας, ανακοίνωσε την δραστική περικοπή των επαγγελμάτων που εντάσσονται στη λίστα ΒΑΕ, εξαιρώντας από αυτήν πάνω από 166.000 εργαζόμενους.

Η εξαίρεση αυτή δεν είναι φυσικά το αποτέλεσμα της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας σε μια αγορά εργασίας όπου τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες, έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

Η νέα λίστα ΒΑΕ, είναι αποτέλεσμα της -χωρίς καμία απολύτως μελέτη και επιστημονική τεκμηρίωση- αρχικής δέσμευσης της Κυβέρνησης Παπανδρέου, την οποία και υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση, για πάση θυσία μείωση των δαπανών και την ένταξη σε αυτήν του 10% των εργαζομένων.
Αποτελεί ακόμα ένα δώρο προς τις επιχειρήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο για την ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών μετά από πάγιο και διαχρονικό αίτημά τους, αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία χιλιάδων εργαζομένων.
Ταυτόχρονα μειώνονται δραστικά οι μισθοί και οι συντάξεις, αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για έναν σημαντικό αριθμό εργαζομένων και τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν κι άλλες εισφορές.
Η ανατροπή των αποκρουστικών και βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών τους είναι και η μοναδική σωτηρία για το σύστημα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, των συντάξεων και των παροχών υγείας, που καθημερινά και συστηματικά κατεδαφίζει η συγκυβέρνηση της Τρόικας, μαζί με τον Υπουργό που πολύ πρόσφατα ήταν στην άλλη όχθη, αυτήν της υπεράσπισής τους.

ΤΑ Β.Α.Ε. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ
ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: