Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Παρέμβαση Τέντε για τις αναβολές σε δίκες

O Ιωάννης Τέντες

Πλήρη αναφορά από τους εισαγγελικούς λειτουργούς για το εάν είναι δικαιολογημένες ή μη οι αναβολές των υποθέσεων, για τρίτη συνεχή φορά, ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες.
Οπως επισημαίνει σε εγκύκλιό του προς τους εισαγγελείς Εφετών της χώρας, η ενέργειά του αυτή αποσκοπεί στον έλεγχο τόσο των αδικαιολόγητων αναβολών όσο και των δικαστών που τις χορηγούν, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο και να επιταχυνθεί η απονομή της Δικαιοσύνης.
Οι διευθύνοντες τις Εισαγγελίες θα πρέπει όχι μόνο να υποβάλουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πίνακες για τις αναβολές που δίνονται -υποχρέωση που ισχύει από το 1992 αλλά να συντάσσουν αναφορές στις οποίες θα καταγράφουν την άποψή τους για το αν οι αναβολές ήταν δικαιολογημένες ή μη.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η έλλειψη των αναφορών αυτών «στις μεγάλες και στις μεσαίες μεγέθους Εισαγγελίες καθιστά ουσιαστικά δυσχερή έως αδύνατη την αποτύπωση της πραγματικότητας για τις αναβολές από τον προϊστάμενο εισαγγελέα που συντάσσει και υπογράφει τους σχετικούς πίνακες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: