Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Αυξάνεται η συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων στην κυβέρνηση


Στις 4 το απόγευμα, αντί για τις 2 που είχε αρχικά προγραμματιστεί, θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, που όπως όλα δείχνουν θα αποτελείται από περίπου 50 μέλη, καθώς τόσο η ΝΔ όσο και το ΛΑΟΣ επιδιώκουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή τους. Μέχρι την τελευταία στιγμή εκτιμάται πως θα συνεχίσουν να γίνονται αλλαγές στα επιτελεία των κομμάτων, καθώς υπήρξαν εμπλοκές στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα.


Από το ΠΑΣΟΚ
Από τους υπουργούς της κυβέρνησης φέρεται πως παραμένουν οι κ. κ. Δ. Ρέππας, Α. Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης και η Άννα Διαμαντοπούλου.
Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου μάλλον παραμένει στη θέση του εκτός και εάν γίνουν αλλαγές την τελευταία στιγμή.
Αντιθέτως ο κ. Χ. Καστανίδης δεν θα συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση. Υπουργός Εσωτερικών κατά πάσα πιθανότητα αναλαμβάνει ο Τάσος Γιαννίτσης με αναπληρώτρια την Φώφη Γεννηματά.

Επίσης σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Μιλ. Παπαϊωάννου παραμένει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Από τη Νέα Δημοκρατία
Εναλλακτικά του αντιπροέδρου, ο κ. Αβραμόπουλος ενδέχεται να τοποθετηθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με αναπληρωτή υπουργό τον κ.Ραγκούση ενώ ως εναλλακτική για τον Στ. Δήμα ακούγεται και το υπουργείο Εξωτερικών.
Στο οικονομικό επιτελείο θα ενταχθεί ο κ. Ι. Μουρμούρας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον οκτώ στελέχη της ΝΔ θα μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Από το ΛΑΟΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες στο Υπουργείο Υποδομών φέρεται να τοποθετείται ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης.

Ο ΛΑΟΣ από χθες το βράδυ επιχειρεί να συμμετάσχει με 6 έως 8 στελέχη στη νέα κυβέρνηση.
ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: