Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΚΚΕ ΚΟΒ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΗΡΘΑΝ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΟΥ…..



Εργαζόμενοι, -ες

  Η πολυεθνική εταιρεία  «Carrefour - Μαρινόπουλος ΑΕ» ανήκει σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους λιανικής πώλησης στην Ευρώπη και φυσικά και στην Ελλάδα όπου διαθέτει γύρω στα 750 καταστήματα. Κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη ενώ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος παγκοσμίως στο χώρο του λιανικού εμπορίου. Μιλάμε για ένα παγκόσμιο κολοσσό με τεράστια κέρδη. Επόμενα το  συγκεκριμένο κατάστημα της εταιρείας που μισθώνει ο Δήμος δεν κινδυνεύει να κλείσει επειδή «δεν βγαίνει». Άλλοι είναι οι λόγοι που αφορούν την ίδια την εταιρεία και τους στόχους της
  Αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι συνολικά της χώρας και οι εργαζόμενοι στο χώρο των μεγάλων σουπερμάρκετ δέχονται σφοδρότατη επίθεση με εκβιασμούς και απειλές από την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν.


 Ο εκβιασμός είναι ο εξής : Ή ΔΕΧΕΣΘΕ TIΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ Ή ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΑΣ. Παρόμοιος εκβιασμός γίνεται και  στο Carrefour: ή δέχεσθε την μείωση του ενοικίου ή κλείνουμε και πάμε αλλού. Αυτό γίνεται και σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι μεγαλοκαρχαρίες εκβιάζουν ότι θα πάρουν τις επιχειρήσεις τους και θα φύγουν εάν δε δεχθούν οι εργαζόμενοι τις αξιώσεις τους.  Οι  απαιτήσεις αυτές  αξιοποιούν όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις και νόμους που ψηφίζονται από τις κυβερνήσεις τους. Αφορούν τις μειώσεις μισθών, την εκ περιτροπής εργασία, τις αλλαγές στο ωράριο, την απελευθέρωση των απολύσεων  κ.τ.λ. προκειμένου να μειωθεί το εργασιακό κόστος. Στο συγκεκριμένο κατάστημα το προσωπικό μειώθηκε κατά 50% περίπου με στόχο τη μείωση του εργασιακού κόστους.

  Όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και τώρα  οι  εργαζόμενοι της χώρας μας πραγματοποιώντας 18 απεργίες αψηφούν  την εργοδοσία και αρνούνται να υποκύψουν στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» που συνεχίζουν για 27η μέρα την απεργία απορρίπτοντας τον εκβιασμό του εργοδότη να δουλεύουν 5ωρα με μειωμένο μισθό  προκειμένου να μην απολύσει 180 συναδέλφους τους.  Η συγκεκριμένη επιχείρηση επιλέχτηκε από τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση για να μπει επικεφαλής της επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Γι’ αυτό και το σύνθημα των εργαζομένων είναι «Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι, Όλοι για έναν και ένας για όλους».

 Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Η πολυεθνική θα προχωρήσει σε απολύσεις  και μειώσεις μισθών  αξιοποιώντας τα νέα μέτρα της κυβέρνησης είτε φύγει το συγκεκριμένο κατάστημα είτε μείνει. Αυτό θα κάνει σε όλα τα καταστήματα. Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι   να επιτρέψουν να τους χρησιμοποιήσουν σαν ασπίδα προστασίας της επιχείρησης.

Δεν μπορούν να παλεύουν κάτω από ξένη σημαία. Δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα με τους επιχειρηματίες. Είναι εργαζόμενοι. Βρίσκονται σε πόλεμο μαζί τους. Κανείς από τους επιχειρηματίες και τους  παρατρεχαμενους  τοπικούς εκπροσώπους (ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ, )   που τους έπιασε ξαφνικά ο «πόνος» για τα εργασιακά δικαιώματα δεν τους  υπερασπίστηκε  ούτε θα τους υπερασπιστεί τώρα στο αγώνα τους για επιβίωση. Δεν νοιάζονται για το καλό των εργαζομένων ούτε αυτοί ούτε τα κόμματα που τους στηρίζουν, αφού την ίδια ώρα προωθούν  μέτρα λαιμητόμο τσακίζοντας  την λαϊκή οικογένεια .Η κερδοφορία της επιχείρησης δεν βελτιώνει τη ζωή των εργαζομένων αλλά αντίθετα προϋποθέτει την κατεδάφιση των δικαιωμάτων τους. Όλοι αυτοί ήταν είναι και θα είναι απέναντί τους. Κανείς απ’ αυτούς δεν λέει τι θα γίνει αύριο όταν η εταιρεία επιβάλλει μείωση μισθών, απολύσεις. Ποιος θα τους υπερασπιστεί; Η μείωση του ενοικίου θα φέρει αύξηση των μισθών, σταθερή δουλειά  για τους εργαζόμενους ;

 Το κράτος και οι επιχειρηματίες χρωστάνε τεράστια ποσά στους  δήμους δηλαδή στους εργαζόμενους. Αυτά φτάνουν και παραφτάνουν για την ικανοποίηση των αναγκών τους. . Η διοίκηση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΣΥΡΙΖΑ ) έχει μεγάλη ευθύνη γιατί με την στάση της ενισχύει την θέση της εταιρείας και προωθεί το δήθεν φιλανθρωπικό της έργο μιλώντας για κοινό συμφέρον εταιρείας –εργαζομένων.
 Οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουνε πίσω τους εκβιασμούς και την «φιλανθρωπία» της εταιρείας και να γυρίσουν την πλάτη σε όσους φέρονται σαν «πλασιέ» των συμφερόντων της.

 Το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρωτοστατούν όλο αυτό το διάστημα στην πάλη για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων για να μην περάσουν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία για ενωθούν όλοι οι εργαζόμενοι σαν μια γροθιά απέναντι στην εργοδοσία. Αυτό θα κάνει και τώρα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν:        
  Να μη  χαθεί ούτε μια θέση εργασίας στην εταιρεία. «Carrefour - Μαρινόπουλος ΑΕ. Να διασφαλιστούν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από τις ενέργειες της εταιρείας.
         Ούτε μια απόλυση . Ούτε ένα ευρώ μείωση στους μισθούς.

   
ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ




ΚΟΒ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ








  

Δεν υπάρχουν σχόλια: