Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

deBop | Agenda 23 Noεμβρίου


Που να πάτε, τι θα δείτε, τι θα ακούσετε
Το deΒόp είναι ο οδηγός της Αθήνας που φροντίζει να μαθαίνει και να σου μεταφέρει τα καλύτερα events της εβδομάδας. Κάθε Τετάρτη μοιράζεται μαζί σου ενδιαφέρουσες ιδέες για την κάθε ημέρα της εβδομάδας για μουσική, εκθέσεις, party, κινηματογράφο, θέατρο και άλλα πρωτότυπα δρώμενα. Επίσης, σου προτείνει εστιατόρια, bars, μαγαζιά αλλά και σημεία της πόλης τα οποία αξίζει να επισκεφθείς, βασιζόμενο πάντα σε αντικειμενικά κριτήρια. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στον πιο cool οδηγό της πόλης και ανακάλυψε την Αθήνα ξανά από την αρχή.


Αφιέρωμα
Υγρότοποι, Πολιτιστική Κληρονομιά και Εθνογραφικό Φιλμ
Το Γαλλικό Ινστιτούτο, η Οργάνωση για τους Μεσογειακούς Υγροτόπους MedWet και το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, παρουσιάζουν το αφιέρωμα «Υγρότοποι, Πολιτιστική Κληρονομιά και Εθνογραφικό Φιλμ». Το αφιέρωμα περιλαμβάνει δύο παρουσιάσεις και δύο προβολές ντοκιμαντέρ. Αναλυτικές πληροφορίες εδώ. Ν.Λ.
 Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, Κολωνάκι  20:00  Είσοδος ελεύθερη
SHARE:  





Προβολή - Party
Δύο ταινίες για την Αθήνα
Δύο do-it-yourself ανεξάρτητες ελληνικές παραγωγές, 2 πρωτοεμφανιζόμενοι σκηνοθέτες, 2 ταινίες για τις διαφορετικές όψης της πόλης μας. Ο Ζ.Μαυροειδής και ο Γ.Γεωργόπουλος, μας παρουσιάζουν τις ταινίες τους, "Ο Ξεναγός" και "Tungsten", αντίστοιχα, που κινούνται πάνω σε ένα κοινό άξονα: την Αθήνα, με τα πολλά της πρόσωπα, τα προβλήματα, αλλά και την αστείρευτη γοητεία της. Ακολουθεί πάρτυ με Berlin Brides & Gloire Carton. Σ.Π.
 six d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι  22:00  Είσοδος ελεύθερη
SHARE:  





Live
Marietta Fafouti & Band
Τι είναι ευτυχία για τον καθένα; Και που μπορεί κανείς να την βρει; Η Μαριέττα Φαφούτη και η μπάντα της πραγματοποίησαν μία σειρά από μελέτες, ώσπου τελικά ανακάλυψαν πως αρκούν μερικές νότες για να κάνουν ακόμα και τον πιο απογοητευμένο άνθρωπο… να χαμογελάσει. Έτσι, αποφάσισαν να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των μελετών τους σήμερα στο Gazoo. Και επειδή οι φίλοι είναι ευτυχία… δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το «Back to Hapinness!» live και κάποιες guest εμφανίσεις αγαπημένων φίλων καλλιτεχνών! Μαζί με τη Μαριέττα στη βραδιά της στο Gazoo θα είναι ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Στάθης Δρογώσης και ο Tareq. Τ.Χ.
 Gazoo, Περαιώς 102-104  22:00
SHARE:  





Μουσική Παράσταση
Opera Chaotique
Μέσα σε τρεις πράξεις ο Δον Ζουάν και η Κάρμεν, το Φάντασμα της Όπερας, ο Figaro, o Bukowski, ο Faust και οι κουτσομπόλες της Όπερας μπλέκουν στις περιπέτειες μιας σουρεαλιστικής κωμικοτραγικής ιστορίας. Από την Όπερα του 18ου και 19ου στην γένεση της Τζαζ στη Νέα Ορλεάνη στις αρχές του 1900 κι ως τα Βερολινέζικα Καμπαρέ της δεκαετίας του '20 και '30, οι Opera Chaotique πρωτοτυπούν με τις συνθέσεις τους. Μετά τις εμφανίσεις σε Βερολίνο, Βελιγράδι και Βαρκελώνη ας τους υποδεχτούμε θερμά και στην Αθήνα. Τ.Χ.
 Faust Bar Theater Arts, Αθηναίδος & Καλαμιώτου, Καπνικαρέα  22:00 (κάθε Τετάρτη Νοεμβρίου & Δεκεμβρίου)  8€
SHARE:  





Βαριετέ
Ζήτω τα λαϊκά κορίτσια!
Ο μποέμ Π.Αμπαζής κι ο υπερταλαντούχος Γ.Γενατάς μας παρουσιάζουν απόψε έναν ύμνο στα "λαϊκά κορίτσια" και αγόρια της διπλανής πόρτας. Ένα μεικτό θέαμα με τραγούδια - ελαφρά αλλά και βαριά λαϊκά -, με πρόζες, jazz διάθεση, rock άποψη και κυρίως πολύ πολύ γέλιο. Κι όλα αυτά σε ένα καθόλα αγαπημένο μέρος... Μην το χάσετε! Σ.Π.
 Ζάχαρη κι Αλάτι, Βαλτετσίου 47, Εξάρχεια  21:00  Είσοδος ελεύθερη
SHARE:  


Φεστιβάλ
1o Coffee Festival
Για εσάς που δίνετε σημασία στον καφέ που πίνετε, το 1ο Φεστιβάλ καφέ έρχεται να σας μυήσει στον απολαυστικό του κόσμο ακόμα περισσότερο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις με θέμα τον καφέ, να μάθουν να ξεχωρίζουν τον ποιοτικότερο καφέ αλλά και πώς να παρασκευάζουν έναν τέλειο καφέ στο σπίτι τους. Το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ. Ν.Λ.
 Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι  Πέ. 16:00-21:00, Παρ. 12:00-21:00, Σάββ. 10:00-21:00, Κυρ. 10:00-23:00 (24-27/11)  Είσοδος ελεύθερη
SHARE:  





Προβολή
Το Ρόδι
Το Enzzo de Cuba σας προσκαλεί στην πρώτη προβολή της μεσαίου μήκους ταινίας “Το Ρόδι” του Χρήστου Καρτέρη με θέμα τον κοινωνικό αποκλεισμό, παρουσία του δημιουργού της ταινίας και των συντελεστών. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς και live music με την μπάντα «Πέτρινες Στοές». Τ.Χ.
 Enzo de Cuba, Αγ. Παρασκευής 70-72 Μπουρνάζι  21:00  Είσοδος ελεύθερη
SHARE:  



Διάλεξη - Συναυλία
Από τη Θεωρία στην Πράξη
Αγγειογραφίες, αρχαιολογικά ευρήματα, μουσικοθεωρητικά κείμενα και γραμματεία, μας έχουν παραδώσει ένα πλήθος πληροφοριών για την αρχαία μουσική. Στη συναυλία παρουσιάζονται τα κυριότερα πρωτότυπα, αρχαία ελληνικά μουσικά έργα (από τα 61 που σώζονται έως σήμερα), με ανακατασκευασμένα όργανα, τα οποία έχουν ερευνηθεί και μελετηθεί με βάση τις αρχές παιξίματος και ερμηνείας που προκύπτουν από τις πηγές. Ύμνοι και εικόνες από την τέχνη των ήχων της Αρχαίας Ελλάδας: πόσο ζωντανοί να είναι σήμερα; Τ.Χ.
 Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη & Μαρίνας Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1  19:30  5€-10€
SHARE:  





Party
White Room #4
Η εποχή το επιβάλλει περισσότερο από ποτέ. Για να ξεφύγει λιγάκι το μυαλό και να κλονισθεί το σώμα. Οι White Room συντονίζουν, όπως μόνο αυτοί ξέρουν, άλλο ένα πάρτυ που θα καταγραφεί στην ιστορία. Sorry guys, I ought to have fun now!!! Σ.Π.
 ΤΩΡΑ K44, Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι  22:00  Είσοδος ελεύθερη
SHARE:  



Συναυλία
Ulver
To πιο εκλεκτικό, «γνωστό-άγνωστο» συγκρότημα της Νορβηγικής underground σκηνής, οι ULVER, επιστρέφουν στην Ελλάδα, στο Fuzz Club! Έχοντας αφήσει πίσω την metal περιβολή τους, με την οποία ξεκίνησαν τους μουσικούς πειραματισμούς τους το 1994, προχωρούν δυναμικά σε post-rock, noise, trip hop, ambient και ευρέως experimental μονοπάτια, εξερευνώντας πάντα το θέμα της ανθρώπινης ύπαρξης και προσφέροντας μουσικές απόψεις για έναν κόσμο σε πτώση. Μην τους χάσετε! Τ.Χ.
 FUZZ CLUB, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος  19:30  27€
SHARE:  





Party
Tripradio Party Guide Vol.01
Στο πλαίσιο της μηνιαίας συνεργασίας με τον Tripradio οι εκλεκτοί παραγωγοί του σταθμού θα εκπέμπουν από νωρίς το μεσημέρι από το Floral. Το πάρτι θα κορυφωθεί αργά το βράδυ με live εμφάνιση των Playground noise & Figurant και φυσικά μουσικές από τους παραγωγούς του Tripradio και της ομάδας Gin & Tonic. T.X.
 Floral, Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια  22:00 (Ζωντανή μετάδοση: από τις 14.00)  Είσοδος ελεύθερη
SHARE:  





Live
Malia and Black Orchid
Η Malia, μια βρετανίδα μουσικός που παίζει όμως με ένα γαλλικό τρίο, ηχογράφησε το “Black Orchid”, ένα tribute άλμπουμ αφιερωμένο στη Nina Simone. Είναι αυτό το άλμπουμ που θα παρουσιάσει για πρώτη φορά live στο Gazarte. Και για την Malia, την γεννημένη στο Malawi ερμηνεύτρια, είναι σαν να κάνει η καριέρα της έτσι έναν πλήρη κύκλο. Θαύμαζε ανέκαθεν την Simone για το ταλέντο της να μεταμορφώνει τις εμπειρίες της σε τραγούδια, τον πόνο σε πάθος, την αγάπη και τον θάνατο σε κάτι υπερβατικό και μοναδικό. Ελάτε να μοιραστούμε μαζί της τον κόσμο της Nina Simone! T.X.
 Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι  22:30  10€-35€
SHARE:  





Party
Hior Chronik & Serafim Tsotsonis
After hours party από αγαπημένους ηλεκτρονικούς με κλασικές καταβολές. Ο Σεραφείμ Τσοτσώνης κι ο Hior Chronic υπόσχονται ένα ανατρεπτικό και υπερχορευτικό dj set με pure techno & deep house sounds. Dance away! Σ.Π.
 Skullbar, Λάμπρου Κατσώνη 11 & Ιπποκράτους, Νεάπολη  24:00  Είσοδος ελεύθερη
SHARE:  


Έκθεση
Μύθοι και Τέρατα
Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» φιλοξενεί μια από τις δημοφιλέστερες εκθέσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Ετοιμαστείτε για ένα εκπληκτικό ταξίδι από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι την σύγχρονη εποχή μέσα από μύθους και παράξενα θηρία. Εντυπωσιακά animatronics και μοντέλα σε φυσικό μέγεθος, πραγματικά απολιθώματα και ευρήματα, γραφικά και φωτογραφίες συνθέτουν μια έκθεση που προσεγγίζει με απτό και άμεσο τρόπο ορισμένους από τους πιο γνωστούς αρχαίους μύθους. Χ.Σ.
 Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος  Δε.-Τρ. & Πέ. 9:00-14:00, Τε. & Παρ. 9:00-20:00, Σάββ. 11:00-16:00, Κυρ. 10:00-16:00 (έως 15/1)
SHARE:  





Bazaar
Book Sale by Αδεσποτολόγιο
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για τον εαυτό σας αλλά και για τους δικούς σας από ένα καλό βιβλίο! Για τον σκοπό αυτό, το Αδεσποτολόγιοδιοργανώνει διήμερο book sale όπου θα μπορείτε να βρείτε βιβλία σε μεγάλη ποικιλία και εξαιρετικά χαμηλές τιμές αλλά και τετράδια, T-shirts, κοσμήματα και διάφορα μικροαντικείμενα, καθώς και το νέο μας ημερολόγιο. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις συνεχείς δράσεις της ομάδας ως προς την φροντίδα των αδέσποτων της πόλης μας (στειρώσεις, θεραπείες, υιοθεσίες) αλλά και την ενημέρωση των συμπολιτών μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων στην χώρα μας. Τ.Χ.
 PureBliss, Ρόμβης 24Α  12:00 (& 26/11)  Είσοδος ελεύθερη
SHARE:  


Έκθεση
The Cookham Erratics
Ο βρετανός καλλιτέχνης Andy Holden στο έργο του “The Cookham Erratics” συνδιαλέγεται με τα αρχαιοελληνικά και ρωμαϊκά γλυπτά του Μουσείου Μπενάκη. Τα έξι πλεκτά γλυπτά τοποθετημένα ανάμεσα στις αρχαιότητες, αποτελούν μεγεθυμένα αντίγραφα μικρών πετρωμάτων και βότσαλων που μάζεψε από το κοιμητήριο της εκκλησίας Cookham στην Αγγλία. Μέσα από τα θραύσματα της ιστορίας του Cookham ο καλλιτέχνης εξετάζει τη σχέση μεταξύ προσωπικής ανάμνησης και μνημείου. Χ.Σ.
 Μουσείο Μπενάκη, Κούμπαρη 1 & Βασ. Σοφίας  Δε., Τετ., Παρ.-Σάββ. 9:00-17:00, Πέ. 9:00-24:00, Κυρ. 9:00-15:00 (έως 4/12)
SHARE:  





Θέατρο
Μαραζώνω στην Ξενιτιά
Το "Μαραζώνω στην Ξενιτιά" είναι το πρώτο Ελληνικό σόλο σόου της Κατερίνας Βρανά που ζει κι εργάζεται στο Λονδίνο εδώ και χρόνια. Παρ' όλα αυτά, στην Αγγλία θα θεωρείται πάντα "ξένη". Αλλά πάει τόσος καιρός που είναι έξω, που όταν γυρνάει Ελλάδα, καμιά φορά νιώθει "ξένη" στην ίδια της την χώρα. Τώρα που η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης κι ο κόσμος ονειρεύεται έναν καλύτερο μισθό, μια καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο αύριο κάπου αλλού, επιτρέψτε στην Κατερίνα να σας πει ΑΚΡΙΒΩΣ πώς έχουν τα πράγματα στην ξενιτιά. Τ.Χ.
 Nixon, Αγησιλάου 61Β, Kεραμεικός  21:00 (έως 30/11)  10€
SHARE:  



Έκθεση
Ζωές στο δρόμο
Πέντε σύγχρονοι Έλληνες φωτογράφοι στρέφουν τον φακό τους στην πιο ακραία έκφραση της φτώχειας: το φαινόμενο των αστέγων. Ακολουθούν τις διαδρομές τους, αποτυπώνοντας τις αγωνίες και τον αγώνα ανθρώπων τις διπλανής πόρτας που σήμερα αναζητούν τον δρόμο για μια πιο φυσιολογική ζωή. Παράλληλα παρουσιάζεται και η έκθεση «Ματιές στον δρόμο» από φωτογραφίες που τράβηξαν άστεγοι, πωλητές της εφημερίδας δρόμου “The Big Issue”, στα δικά τους μοναχικά βρετανικά μονοπάτια. Χ.Σ.
 Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι  Δε.-Κυρ. 12:00-22:00 (έως 23/11)  Είσοδος ελεύθερη
SHARE:  





Θέατρο
Το μυστικό της Hannah
Με πηγή έμπνευσης το βιβλίο με τίτλο “Μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος” της Γερμανίδας φιλοσόφου, το άγαλμα ενός delivery boy και μια καθαρίστρια συνομιλούν μέσα σε τριάντα λεπτά για τις καθημερινές ανάγκες, το μόχθο και την ανατροπή υπό το “άγρυπνο βλέμμα” μιας γκιλοτίνας Σανέλ, στην -κλειστή για το κοινό- αίθουσα ενός μουσείου. Δύο κόσμοι συγκρούονται: Ο κόσμος των ιδεών και ο κόσμος της αναγκαιότητας.“ Ανακαλύψτε το “Μυστικό της Hannah”. Τ.Χ.
 Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, στον δεύτερο όροφο (θεατρική σκηνή)  21:30 (έως 4/12)  Με ελεύθερη συνεισφορά
SHARE:  


Ποιήματα & Εγκλήματα
Εκδοτικό οίκο, βιβλιοπωλείο, τυπογραφείο, καφετέρια. Αυτά θα βρει κανείς μπαίνοντας στα «Ποιήματα & Εγκλήματα» Εκδόσεις Γαβριηλίδη, στο νούμερο 17 της Αγίας Ειρήνης. Εγκλήματα γιατί ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει μία θεματική βιβλιοθήκη αφιερωμένη στον συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας, Πέτρο Μάργαρη. Ποιήματα γιατί ο δεύτερος όροφος περιλαμβάνει σπάνιες ποιητικές συλλογές τις οποίες μπορείτε είτε να αγοράσετε είτε να μελετήσετε. Αν επιλέξετε το δεύτερο, στην καφετέρια θα έχετε την ησυχία που χρειάζεστε. Αν πάλι πετύχετε ηλιόλουστη ημέρα, στο βάθος…αίθριο. Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: