Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Νέα σύνοδος του G20 πριν από τα Χριστούγεννα


Νέα σύνοδο του G20 πιθανότατα πριν από τα Χριστούγεννα, προγραμματίζουν οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, με βασικό θέμα στην ατζέντα την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times, ενώ σχετική άποψη εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά. 

Η επόμενη σύνοδος του G20 έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Φεβρουαρίου. «Φαίνεται, όμως, πως θα χρειαστεί να κάνουμε και άλλη συνάντηση», δήλωσε ο Καναδός Jim Flaherty και συμπλήρωσε: «Η κρατούσα άποψη είναι πως δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσο πολύ (μέχρι τον Φεβρουάριο). Πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών». 

Οι Financial Times, επικαλούμενοι πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις, αναφέρουν ότι οι ηγέτες του G20 κατά τη σύνοδό τους στις Κάννες βρέθηκαν πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας. «Το τριμερές πακέτο μέτρων που προώθησε η Γαλλία κατερρίφθη επειδή η γερμανική Bundesbank έθεσε βέτο σε ένα σημείο», αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει: «Εάν η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας -η οποία έχει ανεξάρτητο έλεγχο των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας- αποκτήσει τις ζητούμενες διαβεβαιώσεις, τότε θα υπάρξει νέα συνάντηση του G20 αυτόν τον μήνα στη Γαλλία ή τον επόμενο μήνα στο Μεξικό». 

ΠΗΓΗ euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: