Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Για 16 Δεκεμβρίου πάει η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Ελληνικό

Το φιλέτο των 6.500 στρεμμάτων
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να βγει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση της έκτασης στο Ελληνικό. Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω του διεθνούς διαγωνισμού το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας αναζητά τις προτάσεις από τους υποψήφιους επενδυτές για την αξιοποίηση της έκτασης των 6.500 στρεμμάτων. Ως πιθανότερη ημερομηνία για την πρόσκληση ενδιαφέροντος τοποθετούν τώρα τη 16η Δεκεμβρίου.

Η κατάθεση των προτάσεων αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των στελεχών του Ταμείου Περιουσίας, καθώς έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα τόσο από πλευράς κυβέρνησης όσο και τρόικας, δεδομένου ότι το έργο θεωρείται «υψηλής απόδοσης». Τα ίδια στελέχη δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο συνδυασμού των επενδυτικών σχεδίων που θα υποβληθούν ακόμα και για μεμονωμένες εκτάσεις.
Με τις πρώτες προσφορές έχει προγραμματιστεί να ακολουθήσει η προκήρυξη νέου διαγωνισμού για τις οικονομικές προσφορές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Ο ιδιώτης που θα επιλεγεί για την αξιοποίηση της περιοχής θα αγοράσει και πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας. Το τρίτο και τελευταίο στάδιο, δηλαδή του τιμήματος που θα εισπράξει η ελληνική πλευρά, τοποθετείται το αργότερο το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: