Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Μείωση πωλήσεων κατά 40% έως 50% φέτος σε κρέας και λαχανικά


Ανοιχτή για 15 ημέρες στους καταναλωτές η λαχαναγορά του Ρέντη




Μια εικόνα της υποβαθμιζόμενης καθημερινότητας των νοικοκυριών από τις διαρκείς περικοπές στα εισοδήματά τους και τις συνεχείς φοροεπιδρομές δίνει η μείωση των αγορών βασικών ειδών διατροφής όπως το κρέας και τα λαχανικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των χονδρεμπόρων της κεντρικής αγοράς του Ρέντη, οι πωλήσεις στον κλάδο του κρέατος εμφανίζουν μείωση της τάξεως του 40% με 50%, φέτος σε σχέση με πέρσι, ενώ αντίστοιχη είναι και η μείωση στα οπωροκηπευτικά, που διαμορφώνεται στο 40%, ενώ κατά 50% έχει “πέσει” και η αγοραστική κίνηση στη λιανική αγορά κρέατος.
Παράλληλα, όπως τονίζουν οι χονδρέμποροι κρεάτων, αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εισαγωγή προϊόντων, καθώς για την προμήθεια απαιτείται πληρωμή μετρητοίς. Αυτή η κατάσταση δεν αποκλείεται να αποτυπωθεί και στη φετινή εορταστική αγορά. Οι χονδρέμποροι κρεάτων δήλωσαν ότι ελπίζουν φέτος οι τιμές να παραμείνουν στα περσινά επίπεδα, αν και σημείωσαν ότι ακόμη είναι νωρίς για να υπάρχει πλήρης εικόνα για τις τιμές.
Εκπρόσωποι των Συνδέσμων Κρεοπωλών κάλεσαν τον κόσμο να εμπιστευτεί τα συνοικιακά κρεοπωλεία και να τιμήσει τη διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης και σε αυτές τις δύσκολες ώρες, με εγγύηση την ποιότητα και τις χαμηλές τιμές.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, ελεύθερα θα μπορούν να ψωνίζουν φρούτα και λαχανικά στην Κεντρική Αγορά Αθηνών (Αγορά Ρέντη) όσοι καταναλωτές το επιθυμούν, για 15 ημέρες, από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος του χρόνου, σε τιμές χονδρικής. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να εξυπηρετηθούν πολυμελείς και πολύτεκνες οικογένειες ώστε να μειωθεί σημαντικά το κόστος για το γιορτινό τραπέζι.
Προϋπόθεση για τις αγορές των καταναλωτών είναι ότι τα προϊόντα θα πρέπει να είναι συσκευασμένα σε συσκευασίες χονδρικής (τελάρα, σακιά, δεμάτια κ.λπ.). Ο καταναλωτής θα πρέπει να προσκομίσει πλήρη στοιχεία για την έκδοση τιμολογίου λιανικής (ονοματεπώνυμο - διεύθυνση - ΑΦΜ.). Επίσης ο Σύνδεσμος ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να στηρίξει την πρωτοβουλία του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών χορηγώντας μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών σε οργανωμένες ομάδες που παρέχουν συσσίτια σε απόρους, δράση η οποία αποφασίστηκε να συνεχιστεί και μετά τις γιορτές σε εβδομαδιαία βάση, μέσω των δήμων και της Εκκλησίας.
Εξάλλου, οι χονδρέμποροι οπωροκηπευτικών προσανατολίζονται σε κλείσιμο των σημείων πώλησης για δύο μέρες, μία πριν τα Χριστούγεννα και μία πριν την Πρωτοχρονιά, αντιδρώντας στον νέο κανονισμό λειτουργίας της Κεντρικής Αγοράς.

ΠΗΓΗ ΑΥΓΗ 15/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: