Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ



Ανακοίνωση του Τμήματος Οικολογίας – Περιβάλλοντος του ΣΥΝ

Δηλώνουμε με αφορμή την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του Ελληνικού: «Το Ελληνικό δεν πωλείται».
Η προοπτική δήθεν «Μητροπολιτικού Πάρκου» με 40% πράσινο και 60% τσιμέντο είναι αντιαναπτυξιακή και αντιπεριβαλλοντική, αφού και το περιβάλλον θα υποβαθμίσει και την οικονομική δραστηριότητα των γύρω περιοχών θα στραγγαλίσει.  Είναι ξεπούλημα.

Η λεγόμενη «αξιοποίηση» του δημόσιου χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού καθώς και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, δεν μπορεί να ταυτίζεται με την εμπορευματοποίηση, την εκποίηση και την μακροχρόνια παραχώρηση δημόσιας γης και δημόσιων εγκαταστάσεων σε ιδιωτικά συμφέροντα, για εκμετάλλευση.
Πιστεύουμε ότι το «Ελληνικό» πρέπει να «αξιοποιηθεί» με βάση την μελέτη του Εργαστηρίου αστικού περιβάλλοντος του Ε.Μ.Π, κυρίως ως ελεύθερος – δημόσιος χώρος πράσινου Μητροπολιτικού χαρακτήρα, με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, καλύπτοντας τις κοινωνικές ανάγκες  των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής και όχι τις κερδοσκοπικές επιδιώξεις ιδιωτικών συμφερόντων, ελληνικών και ξένων, όπως υποδεικνύει  ο προσωπικός φίλος του προέδρου  του ΠΑΣΟΚ Ασεμπίγιο, που χρέωσαν τον ελληνικό λαό για την φιλική συμβουλή του 180000 ευρώ. (Που σύμφωνα με δηλώσεις ΥΠΕΚΑ δεν είναι δεσμευτική για τον υποψήφιο  επενδυτή).
Οι πολίτες της περιοχής, οι πολίτες της Αθήνας με τους αγώνες τους για την υπεράσπιση της ποιότητας της καθημερινότητας τους, της ζωής τους, του δημόσιου χώρου, θα συμβάλλουν  να ηττηθούν στο Ελληνικό η κυβέρνηση, η τρόικα και όσοι τους υποστηρίζουν.
Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Ελληνικού έχει σήμερα, μεγάλη σημασία.
Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος

Δεν υπάρχουν σχόλια: