Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Γιάννης Δημαράς: «Ακόμα έχουμε ένα μεγάλο πυρηνικό όπλο μέσα μας»


«Ακόμα έχουμε ένα μεγάλο πυρηνικό όπλο μέσα μας και αυτή είναι η αγάπη που στις μέρες μας θα πρέπει να παίρνει τέτοια χαρακτηριστικά που θα επιτρέπει σε όλους να ισχυριστούμε ότι αυτό το οποίο προέχει είναι ο σεβασμός στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας, των συνανθρώπων μας, να αναδειχθεί και αποδειχτεί ότι ακόμα δεν χάθηκε η ανθρωπιά.

Μπορεί κάποιος να πει είναι πολιτικές αυτές οι προσεγγίσεις; Είναι άκρως πολιτικές.
Αυτά τα οποία δημοσίως κατήγγειλα ή επισήμανα, μπορεί να σε δικαιώνει αλλά είναι πικρό να ακούω σήμερα από ανθρώπους που βρίσκονται στο λεγόμενο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ να μιλάνε για κοινοβουλευτική δικτατορία, μετά την 12ωρη εκείνη συνεδρίαση που δεν κατέληξε πουθενά. Κάτι πρέπει να γίνει σε αυτόν τον κόσμο για να υπάρξει αισιοδοξία και αξιοπιστία της πολιτικής ζωής της χώρας, η οποία έχει χαθεί. 
Η μεγάλη αδυναμία που περνάμε σήμερα είναι η απώλεια της εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτική εξουσία και τους πολίτες. Όταν χαθεί αυτό, έχουν χαθεί τα πάντα. Και η αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία και η αξιοπρέπειά μας και όσα παρατηρούμε γύρω μας.
Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να διατυπώσουμε έναν πολιτικό λόγο αξιόπιστο αλλά με τη δέσμευση ότι θα τηρηθεί τις επόμενες μέρες. Αύριο δεν θα πάμε σε μία μονοκομματική κυβέρνηση, ελπίζω. Αν πάμε με το 37% σε μονοκομματική κυβέρνηση, τότε από την κοινοβουλευτική ολιγαρχία θα περάσουμε στην καθαρή ολιγαρχία της χώρας».
Ακούστε τη συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: