Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Λ. Παπαδήμος: «Είμαστε στο βαθύτερο σημείο της ύφεσης»Η Ελλάδα βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο της ύφεσης, τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει ακόμα «πολλή και σκληρή δουλειά μπροστά της».

Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι δεν αναμένονται περαιτέρω μειώσεις των ονομαστικών μισθών και συντάξεων ούτε και αυξήσεις φορολογικών συντελεστών και επανέλαβε ότι υπάρχουν ορισμένες ενθαρρυντικές ενδείξεις, που δημιουργούν προσδοκίες επιστροφής σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης στη διάρκεια του 2013.
Μεταξύ αυτών εξήγησε είναι οι εξαγωγές, που έχουν ανακάμψει θεαματικά τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και η επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ.
Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέλος «στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης και σε όλα τα βήματα ενοποίησης του ευρώ», αλλά όχι χωρίς υποχρεώσεις. Επανέλαβε ακόμη ότι το κεκτημένο της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, αποτελεί τη βάση του προγράμματος ευνοϊκής αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους της χώρας μας
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: