Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ στη Νεανική ανεργία, ΔΡΑΣΗ στην Παιδεία»Ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης

Forum για την Ελλάδα

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, το «Forum για την Ελλάδα» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ στη Νεανική Ανεργία, ΔΡΑΣΗ στην Παιδεία» .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Γαία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή (Όθωνος 100, Κηφισιά).
Σκοπός και στόχος της εκδήλωσης είναι ο προβληματισμός των νέων που αφήνουν πίσω τους τα σχολικά και φοιτητικά έδρανα και βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και τον αγώνα για επιβίωση. Μπορεί να συνεισφέρει στο επόμενο βήμα τους η Παιδεία και με ποιόν τρόπο;
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
Ανδρέας Ανδριανόπουλος, τέως υπουργός, πρόεδρος του «Forum για την Ελλάδα».
Τάκης Μίχας, δημοσιογράφος, διεθνολόγος, πολιτικός αναλυτής.
Βασίλειος Παπάζογλου, καθηγητής Ε.Μ.Π., ειδικός γραμματέας υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Βάσω Κιντή, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης του πανεπιστημίου Αθηνών.
Νίκος Χριστοδούλου, διευθυντής ορχήστρας – συνθέτης.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημήτρης Κατσούδας, επιστημονικός διευθυντής του «Forum για την Ελλάδα».
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μαθητές σχολείων και φοιτητές, ενώ -μέσω Skype- θα παρέμβουν στη συζήτηση νέοι από τη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή, το Ηράκλειο, τη Λάρισα, αλλά και το Λονδίνο και τη Μασαχουσέτη. Στο τέλος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικά δρώμενα υπό τον τίτλο: «ART INTERVENTION».
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Forum για την Ελλάδα» αποτελεί ένα think tank, σημείο συνάντησης δημιουργικών δυνάμεων, των σκεπτόμενων δημιουργικών και φιλελεύθερων ανθρώπων της σύγχρονης Ελλάδας, οι οποίοι με την ανταλλαγή ιδεών, την παραγωγή συγκεκριμένων προτάσεων, την προβολή λύσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών, αποσκοπούν στην εθνική κινητοποίηση για την αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό, στη δημιουργία μιας νέας προσέγγισης για το μέλλον της χώρας.
Η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά, μέσω internet, από την ιστοσελίδα: www.forumgreece.tv , όπου και θα βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες.        Ζωντανή μετάδοση εκδήλωσης
Δεν υπάρχουν σχόλια: