Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ψήφισμα – Κάλεσμα Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Περιστερίου

sasaslider (1)

Δίνουμε ραντεβού Τρίτη 20/12 όλα τα σχολεία του Περιστερίου στις 1.30μμ στην πλατεία του Μπουρναζίου και κατευθυνόμαστε προς το χώρο του εργοστασίου για να συναντηθούμε με τους αγωνιζόμενους εργάτες.
Ψήφισμα – Κάλεσμα προς τα 5μελή/15μελή

          Η γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Περιστερίου καλεί όλους τους μαθητές του Περιστερίου να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση «Λουκίσσας» όπου για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας καθώς είναι απλήρωτοι για 7 μήνες !! 
Την ίδια ώρα που οι οικογένειες μας στενάζουν από τα συνεχή χαράτσια, την ίδια στιγμή που συμμαθητές μας λιποθυμούν από την ασιτία γιατί δεν μπαίνει φράγκο στα σπίτια μας, η ανεργία είναι στα ύψη, οι επιχειρηματίες που χρόνια έβγαζαν τα κέρδη τους στην πλάτη των γονιών μας, δεν διστάζουν σήμερα να αφήσουν απλήρωτες 35 οικογένειες. Στέλνουν μάλιστα την αστυνομία για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, για να διαφυλάξει τα κέρδη τους !!
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!
Στεκόμαστε στο πλευρό τους, ο αγώνας τους – το καλύτερο μάθημα για μας !!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !! ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ και ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!
Η απεργία των Χαλυβουργών (που συνεχίζεται για πάνω από 50 μέρες) ανέδειξε πως στις πύλες των εργοστασίων συγκρούονται δύο κόσμοι. Από την μιά οι βιομήχανοι με τους ανθρώπους τους, την κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου», που θέλουν να δουλεύουν οι γονείς μας με μισθούς πείνας – χωρίς δικαιώματα. Από τη άλλη οι εργαζόμενοι γονείς μας που παλεύουν για την ζωή και την μόρφωση μας και στηρίζονται ο ένας στον άλλο.
Η φωτιά που άναψε στη «Χαλυβουργία», στο «Λουκίσσα» και αλλού, να ανάψει σε κάθε σχολείο –σε κάθε γειτονιά !!
Þ      Αποφασίζουμε πως είμαστε στο πλευρό τους, δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, μαζεύουμε χρήματα για να στηρίξουμε τις οικογένεις τους και τους συμμαθητές μας.
Δίνουμε ραντεβού Τρίτη 20/12 όλα τα σχολεία του Περιστερίου στις 1.30μμ στην πλατεία του Μπουρναζίου και κατευθυνόμαστε προς το χώρο του εργοστασίου για να συναντηθούμε με τους αγωνιζόμενους εργάτες.
Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: