Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Τη σύσταση επιτροπής για την ενδελεχή έρευνα του χρέους πρότεινε ο Γιάννης Δημαράς



Τη σύσταση επιτροπής για την ενδελεχή έρευνα του χρέους πρότεινε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Αρματος Πολιτών Γ. Δημαράς, ενώ αναφερόμενος στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση έκανε λόγο για πολιτικούς και πολιτικές που μοιάζουν με πολιτικά απόβλητα.

«Ζούμε μέρες πολιτικής δυστοκίας με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση να αποφεύγουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δίχως να αναλογίζονται πόσο κινδυνεύει το δημοκρατικό πολίτευμα, ζούμε με ανακυκλωμένα πολιτικά πρόσωπα που επιθυμούν να επανέλθουν στο προσκήνιο», παρατήρησε ο κ. Δημαράς σε δηλώσεις του από την Αρτα την οποία επισκέφθηκε στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας του στην Ήπειρο και τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσης.
Όπως είπε, το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών απαιτεί την αναζήτηση ευθυνών, εκ μέρους σύσσωμου του πολιτικού συστήματος, για να αποδοθεί η αλήθεια στο λαό και στο σημείο αυτό πρότεινε τη σύσταση επιτροπής εξειδικευμένων οικονομολόγων για την ενδελεχή έρευνα του χρέους.
Ερωτηθείς σχετικά με προεκλογικές και μετεκλογικές συνεργασίες, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών, σημείωσε ότι «περνάμε στον πολιτικό αστερισμό των συνεργασιών επί προγραμματικών συμφωνιών και δεσμεύσεων, που θα σηματοδοτήσει την πρόοδο και την πολιτική βελτίωση της Δημοκρατίας».
Σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοκοπικές μετρήσεις, υποστήριξε ότι «με τον τρόπο που διατυπώνονται οι ερωτήσεις στην ουσία εκμαιεύουν τις απαντήσεις των συμμετεχόντων». Με αφορμή εξάλλου τα ποσοστά αποδοχής του Λουκά Παπαδήμου, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως πρόσωπο δίχως δημοκρατική νομιμότητα και λαϊκή νομιμοποίηση.
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το άρθρο-παρέμβαση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου, ο κ. Δημαράς εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός λέγοντας: «Στο εξής να μην μιλήσει αν δεν έχει εντολή από το λαό».
ΠΗΓΗ NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: