Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Αρνείται εμπλοκή στις μίζες των υποβρυχίων ο Α. Τσοχατζόπουλος

Αρνείται εμπλοκή στις μίζες των υποβρυχίων ο Α. Τσοχατζόπουλος
«Παντελώς αυθαίρετες και απόλυτα συκοφαντικές» χαρακτηρίζει τις αναφορές σε βάρος του όσον αφορά το σκάνδαλο των υποβρυχίων ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τις έκνομες ενέργειες για τις οποίες καταδικάστηκε η Ferrostaal.

Όπως υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ στην επίσημη ανακοίνωση του δικαστηρίου του Μονάχου για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της εταιρείας, δεν υπάρχει αναφορά σε κανένα άλλο πρόσωπο πέραν των καταδικασθέντων.
«Μια και ανεξάρτητα της δικαστικής απόφασης υπήρξαν δημοσιογραφικές πληροφορίες στη Γερμανία που με φέρουν να συγκαταλέγομαι δήθεν μεταξύ των αξιωματούχων που δωροδοκήθηκαν, είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω και πάλι ως παντελώς αυθαίρετες, αστήρικτες και απόλυτα συκοφαντικές τις σχετικές αναφορές σε βάρος μου και επισημαίνω ότι στο πόρισμα της Γερμανικής Δικαιοσύνης δεν υπάρχει ούτε μαρτυρία, ούτε ένδειξη και πολύ περισσότερο απόδειξη περί δικής μου εμπλοκής», ξεκαθαρίζει.
Αναφερόμενος μάλιστα στις αναφορές που υπήρχαν σε βάρος του στην εισαγγελική πρόταση, ο κ. Τσοχατζόπουλος, τονίζει ότι «δεν προκύπτουν από πουθενά, δεν βασίζονται σε κανένα απολύτως στοιχείο, ούτε καν στις καταθέσεις των δύο καταδικασθέντων πρώην διευθυντικών στελεχών της Φέροσταλ.
Σημειώνει μάλιστα ότι το αβάσιμο των σχετικών αναφορών για το πρόσωπό του «αποδεικνύεται επιπλέον, από το γεγονός ότι η γερμανική Δικαιοσύνη με δικαίωσε στην προσφυγή του με ασφαλιστικά μέτρα κατά του περιοδικού Σπίγκελ».
«Είναι δεδομένο ότι την ίδια οδό δικαίωσης, -που είναι και η μοναδική-, θα ακολουθήσω και κατά κάθε ΜΜΕ στη Γερμανία που θα προβάλλει παρόμοιους συκοφαντικούς ισχυρισμούς», καταλήγει.

ΠΗΓΗ epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: