Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Βρετανική «επίθεση φιλίας» Πρώτη στον κόσμο η Σαντορίνη μας, του Γιώργου Ν. Τσιούνη



Σπανίως η Αγγλία παίρνει με ειλικρίνεια, θέσεις υπέρ της Ελλάδας!
Αυτό είναι σε όλους γνωστό, όπως σε όλους γνωστή είναι η βρετανική κακότητα και υποκρισία, που συχνά φτάνει μέχρι το σημείο να διαβάλει, να υποσκάπτει, να υπονομεύει την Ελλάδα, κάθε ελληνική ενέργεια και τέλος πάντων κάθε τι ελληνικό, κάθε τι που θα μπορούσε να ωφελήσει και να ανεβάσει τη χώρα μας. Η «γηραιά αλβιών» τορπιλίζει συνήθως τις ελληνικές επιτυχίες και τα ελληνικά συμφέροντα, παρά το γεγονός, ότι έχει πολεμήσει μαζί με την Ελλάδα για τα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας και για τους αγώνες αυτούς η Ελλάδα έχει κάνει θυσίες δυσανάλογες με το μέγεθος και τις δυνατότητές της.

Μια ματιά στην ιστορία αρκεί για να αποκαλυφθούν οι υπουλότητες της Αγγλίας στις σχέσεις με την Ελλάδα.
Οι Βρετανοί, οι οποίοι δια του πρωθυπουργού τους και «πατέρα της νίκης» Ουίνστον Τσώρτσιλ μας έπλεκαν εγκώμια και μας… λιβάνιζαν για τις πολεμικές μας αρετές και τον ρόλο μας κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την εθνική μας αντίσταση που συνέβαλαν πάρα πολύ στη νίκη των συμμάχων, υποσχόμενοι κατά τη διάρκεια του πολέμου, ότι μετά τη νίκη θα «τρώμε με χρυσά κουτάλια»(!), έφθασαν στο σημείο να οδηγούν στην κρεμάλα τα παλικάρια μας του αγώνα για την ελευθερία της Κύπρου και την ένωση του ελληνικού αυτού νησιού με τη μητέρα πατρίδα!
Εμείς δώσαμε στους συμμάχους την πρώτη νίκη κατά του άξονα και αυτοί, αντί για ευχαριστώ, έπνιγαν στο αίμα τον αγώνα της Κύπρου, του κυπριακού λαού, για λευτεριά και αυτοδιάθεση.
Επέμεναν να κρατούν την Κύπρο στη σκλαβιά, με τα όπλα και με την διάπραξη φρικιαστικών εγκλημάτων.
Την εποχή του κυπριακού αγώνα και των βαρβαροτήτων των βρετανών αποικιοκρατών, των ειδεχθών εγκλημάτων τους σε βάρος αθώων πολιτών που διψούσαν για λευτεριά, εκδηλώθηκαν έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο για το ανθελληνικό βρετανικό όργιο.
Χαρακτηριστικά, ο διακεκριμένος αείμνηστος συνάδελφος Νίκος Δεληπέτρος (Ασμοδαίος), υπενθυμίζοντας τους κοινούς αγώνες Ελλάδας - Βρετανίας και τους δεσμούς αίματος των δύο χωρών, που δημιουργήθηκαν κατά τους πολέμους που κάναμε ο ένας δίπλα στον άλλο, έγραφε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Ακρόπολις» που είχε τότε, ιλιγγιώδη κυκλοφορία, τους στίχους :
Δύο τάφοι
δεν μου βγαίνουν απ’ το νου
Ιωάννης Ιωάννου
Κι ένα βήμα παραπάνω
ένας τάφος δεκανέα βρετανού…
Οι άγγλοι, οι βρετανοί και η Βρετανία σαν κράτος, η επίσημη Βρετανία, τηρούν πάντοτε με υποκρισία και υπουλότητα, μια στάση υπονόμευσης της Ελλάδας.
Ακόμη και τώρα διακηρύσσουν, ότι η χώρα μας έχει χρεοκοπήσει 100%, προσπαθώντας να ακυρώσουν τη βοήθεια της «τρόικας», ενώ στην πραγματικότητα, αυτοί είναι από καιρό χρεοκοπημένοι και εντέχνως το κρύβουν!
Σε ανύποπτο χρόνο, πριν από πολλά χρόνια, όταν στην Ελλάδα η οικονομική κατάσταση δεν ήταν άσχημη, είδα με τα μάτια μου, στο Λονδίνο, φτωχούς ανθρώπους να τρώνε από τα σκουπίδια!
Κάτι παρόμοιο δεν είχα δει ποτέ στην Ελλάδα.
Μερικοί μάλιστα από τους «σκουπιδοφάγους» του Λονδίνου έψαχναν και για άδεια κουτιά κόκα κόλας (τότε στην Ελλάδα δεν υπήρχε το αναψυκτικό αυτό σε κουτιά) για να συνοδεύσουν το… φαγητό τους με τυχόν υπολείμματα του ποτού στα κουτιά αυτά!
Αυτή είναι η κατάσταση και απόλυτα γνωστή και ανεξήγητη είναι η έχθρα της Βρετανίας για την… φίλη και σύμμαχό της Ελλάδα, όπως συχνά τονίζει, η οποία ήταν και είναι πάντοτε ειλικρινής στις σχέσεις της με τους φίλους της και ουδέποτε κινήθηκε εχθρικά εναντίον τους , ουδέποτε ανέπτυξε υπόγεια δραστηριότητα σε βάρος τους.
Για όλους αυτούς τους λόγους, με έκπληξη ακούσαμε και διαβάσαμε οι έλληνες, ότι το βρετανικό BBC, το οποίο συχνά χύνει δηλητήριο κατά της Ελλάδας, έπειτα από επισταμένες έρευνες και δημοσκοπήσεις σε όλο τον κόσμο, ανακήρυξε την Σαντορίνη μας, ως το πιο όμορφο νησί της υφηλίου.
Πράγματι η Σαντορίνη μας είναι νησί μοναδικής, εξαιρετικής ομορφιάς και γραφικότητας, πλην όμως δεν περιμέναμε να το μάθουμε αυτό, μαζί με πλήθος εγκωμίων, επαίνων και εξάρσεων της καλλονής της, από το εχθρικό BBC, το οποίο δεν παραλείπει ευκαιρία για να δυσφημεί και να συκοφαντεί τη χώρα μας και τον τουρισμό μας για τα όργια που κάνουν μεθύστακες, ναρκομανείς και αλήτες βρετανοί δήθεν τουρίστες στην Κρήτη, στη Ρόδο και σε άλλες τουριστικές μας περιοχές, αντί να ζητά συγγνώμη!
Έκπληξη λοιπόν μας προκάλεσε η φιλελληνική αυτή ενέργεια, η «επίθεση φιλίας» του BBC που συνήθως αφιερώνει μόνον δυσμενή σχόλια για τη διαμονή την εξυπηρέτηση των τουριστών στην Ελλάδα, για τις τιμές κλπ.
Με δίκαιη δυσπιστία ως εκ τούτου, ακούσαμε τα τόσο καλά λόγια του βρετανικού BBC για την Σαντορίνη μας.
Με δυσπιστία για τις πραγματικές προθέσεις των βρετανών και για τις επόμενες ενέργειές τους, δεδομένης της ανθελληνικής πολιτικής της Βρετανίας και των ανθελληνικών αισθημάτων μεγάλης μερίδας του λαού της.
Αυτά, χωρίς να αναφερθεί κανείς στα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα που οι Βρετανοί κρατούν παράνομα!



ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΟΥΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
(παλαίμαχος)

            gtsiounis@yahoo.gr
            gtsıoun@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: