Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

«Λύση υπάρχει, είναι Αριστερά» Με επιτυχία η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού Αργυρούπολης



Η Τοπική Επιτροπή Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α διοργάνωσε με επιτυχία, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου πολιτική εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Λύση υπάρχει, είναι Αριστερά».
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο «Μ. Θεοδωράκης» με τη συμμετοχή της ανεξάρτητης βουλευτή Σοφίας Σακοράφα, του Δημήτρη Βίτσα και του Γιώργου Νικολακάκη. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Κώστας Αθανασίου. Την κουβέντα συντόνισε ο Παναγιώτης Κλείτσας.

Στην εκδήλωση παρέστη η εκπρόσωπος του Κόκκινου Κόμματος της Νορβηγίας Τούρι Τόμανσον. Η κ. Τόμανσον δήλωσε τη συμπαραστάτη του κόμματός της στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό και τόνισε πως είναι γνωστό στη Νορβηγία πως «ο Ελληνικός λαός δεν είναι τεμπέλης».
Ο Κώστας Αθανασίου μέλος της Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εστίασε στην κρίση τονίζοντας πως «το παιχνίδι που διακυβεύεται είναι ποίος θα πληρώσει την κρίση, αν θα την πληρώσει το κεφάλαιο ή οι εργαζόμενοι» και έθεσε την Αριστερά προ των ευθυνών της «θα πρέπει να έχει πρόταση εξουσίας και να μιλά για το όραμα της». Ο κ. Αθανασίου συμπλήρωσε πως η Αριστερά θα πρέπει να συμμετέχει στα κινήματα αντίστασης και ανυπακοής που αναπτύσσονται.    
Η Σοφία Σακοράφα συγκλόνισε τους παρευρισκόμενους με την ομιλία της, μίλησε για βαθιά και μακροχρόνια κρίση. Αναφέρθηκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου σχολιάζοντας πως χώρεσε του πάντες και τη χαρακτήρισε μόρφωμα που στόχο της έχει να σώσει τον καπιταλισμό. Τόνισε πως αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι ένας βίαιος και ακραίος οικονομικός πόλεμος προσθέτοντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης ενός νέου ΕΑΜ, ενός αντιμνημονιακού μετώπου που θα παλέψει για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, και προστασία του εθνικού μας πλούτου.
Η μέχρι το μνημόνιο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, και σήμερα ανεξάρτητη βουλευτής, ζήτησε εκλογές στις 19 Φλεβάρη και την ανατροπή των φασιστοειδών που έτρεξαν να αναλάβουν υπουργικούς θώκους. Κλείνοντας τόνισε πως «τώρα είναι η ώρα της μεγάλης συμμαχίας, για τη μεγάλη ανατροπή» καλώντας όλους να «σπάσουν το μαύρο μέτωπο».  
Ο Γιώργος Νικολακάκης μέλος της Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφέρθηκε στη συγκρότηση ενός μετώπου λαϊκής και εθνικής σωτηρίας με στόχο να ανατραπεί το καθεστώς. «Πιστεύουμε στη δύναμη του λαού» υπογράμμισε, κλείνοντας τη σύντομη τοποθέτησή του.
Ο Δημήτρης Βίτσας Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού, αναφερόμενος στο κόμμα του, προέτρεψε: «Να αντισταθούμε, να δείξουμε αλληλεγγύη και να συντάξουμε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα».
Στο σημείο αυτό ξεδίπλωσε μια πρόταση πέντε σημείων: «1. Μονομερής καταγγελία των δανειακών συμβάσεων. 2.Αναδιανομή πλούτου. 3.Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 4. Συγκρότηση διεθνών συμμαχιών εντός και εκτός Ευρώπης και 5. Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους με βάση τις κοινωνικές ανάγκες που υπάρχουν».
Ο κ. Βίτσας υποστήριξε πως βασικό εργαλείο για επιτυχή διέξοδο από την κρίση αποτελεί «η Δημοκρατία, η εθνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού και τραπεζικού συστήματος και η άνοδος του συνεταιριστικού κινήματος».
Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών το μέλος της Σπίθας Αγώνα Ελληνικού Νίκος Τζιγκουνάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας του αντιμνημονιακού πατριωτικού μετώπου, και στην δημιουργία παλαϊκής αντίστασης, ενάντια στη κυβέρνηση της ξένης κατοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: