Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Με υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα έβαλε ο Ραγκούσης

Με υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα έβαλε ο Ραγκούσης

Ευθύνες σε μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου, μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και δυνάμεις μέσα στην κοινωνία επέρριψε μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης. Όπως κατήγγειλε, τα δύο χρόνια της κρίσης «έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να ανασταλούν οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη ο τόπος για να στείλει το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να παράξει πλεονάσματα».

Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι οι μείζονες αιτίες για το σημερινό πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι κατέρρευσε στα χέρια της κυβέρνησης Παπανδρέου το μοντέλο της εύκολης μεταπολιτευτικής ανάπτυξης που στηρίχθηκε στον εξωτερικό δανεισμό και δημιούργησε εύκολες πολιτικές καριέρες με υποσχέσεις και παροχές περισσότερων από όσα υπήρχαν πραγματικά. Όπως όμως πρόσθεσε η δεύτερη μεγάλη αιτία του προβλήματος είναι η παρατεταμένη αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε για το εάν η Ελλάδα θα μείνει μέσα στη ζώνη του ευρώ. «Ποιος δεν θα σκεφτεί να πάρει τις καταθέσεις του όταν το ερώτημα ήταν αν θα μείνουμε στο ευρώ;», αναρωτήθηκε ο κ. Ραγκούσης καταγγέλλοντας ότι «αυτή η αβεβαιότητα είναι η βασική αιτία των δεινών που αυτή τη στιγμή έχουν επεκταθεί στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας». Αβεβαιότητα η οποία όπως επίσης κατήγγειλε δημιουργήθηκε με ευθύνη όσων μέσα στην προηγούμενη κυβέρνηση, μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Κοινωνία έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους να ανασταλούν οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη ο τόπος για να στείλει μήνυμα ότι μπορεί η ελληνική οικονομία να σταθεί στα πόδια της.
«Αυτές οι λογικές που οδήγησαν σε παλινωδίες», είπε ο αναπληρωτής υπουργός 'Αμυνας, είναι βασικοί υπαίτιοι για το ότι η χώρα δεν άντεξε να ζει σε καθεστώς ανασφάλειας για να προσθέσει ότι «δεν θα ξημερώσει νέα μέρα για το πολιτικό σύστημα αν δεν συνομολογηθεί ότι ναι, τελείωσε η αβεβαιότητα και ότι η Ελλάδα ναι, δεν θα βγει από το ευρώ». Το πολιτικό σύστημα δεν θα βγει αν δεν ενταφιαστεί η κατεστημένη αντίληψη της μεταπολίτευσης ότι μπορούμε άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε, είπε ακόμη ο κ. Ραγκούσης.
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι«έχει ήδη πιστοποιήσει μία επιτυχία. Έχουν πέσει οι τόνοι και έχουν εκτονωθεί οι πολιτικές αντιπαραθέσεις» και πρόσθεσε «τώρα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτήν την κυβέρνηση των χαμηλών τόνων και να συζητήσουμε για τις μεγάλες αλήθειες. Γιατί διαβλέπω των κίνδυνο να χρησιμοποιηθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου σαν ένα χαλί για να κρύψουμε από κάτω προσωρινά τη σκόνη»

Πηγή iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: