Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η Αθήνα βάζει τα γιορτινά της



Μήνυμα συμμετοχής και αλληλεγγύης στέλνει σε δύσκολους καιρούς ο δήμος Αθηναίων μέσα από τις πολυπληθείς εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Πλατείες και γειτονιές της πρωτεύουσας γεμίζουν από σήμερα και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου με χρώματα, ήχους και κάθε είδους καλλιτεχνικές δράσεις που εκτείνονται από κουκλοθέατρο και στολισμό δέντρων με ανακυκλώσιμα υλικά μέχρι ροκ και κλασική μουσική.

Το κόστος των φετινών εκδηλώσεων ανέρχεται σε 200.000 ευρώ, δραστικά μειωμένο με περασμένα έτη, όπως π.χ. σε σχέση με το 2008, όταν οι εκδηλώσεις είχαν κοστίσει 2 εκατομμύρια ευρώ.
Με μότο «Τα Δένδρα Στολίζονται στο Ύψος των Παιδιών» έχει προγραμματιστεί ώστε τα παιδιά να δώσουν την πραγματική εικόνα της Αθήνας, μιας πόλης ξεχωριστής, δυναμικής, νεανικής και όχι υπερφίαλης, που αγαπάει τις νεραντζιές της και όχι τα πανύψηλα χριστουγεννιάτικα «δέντρα».
Με σύνθημα «Συμμετοχή-Αλληλεγγύη-Αισιοδοξία», οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων δίνουν, έπειτα από πολύ καιρό απαισιοδοξίας, διαφορετικό τόνο στην πόλη. Παιδιά δημοτικών σχολείων της Αθήνας από τις 11:00 το πρωί στολίζουν όλα τα δέντρα της πλατείας Συντάγματος με δικές τους δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά, σκορπίζοντας θετική ενέργεια στους Αθηναίους.
Η πλατεία έχει μετατραπεί με τη συμβολή των μαθητών και υπό την εποπτεία των δασκάλων τους σε «Μαγική Πλατεία των παιδιών» με δρώμενα, παραστάσεις και παιχνίδια για τους νεότερους δημότες της πόλης. Το Σύνταγμα δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες ημέρες της καταστροφής. Είναι μία διαφορετική μέρα, για μία διαφορετική πλατεία Συντάγματος με δενδροφυτεύσεις, χριστουγεννιάτικους δενδροστολισμούς από δεκάδες μαθητές, θετική ενέργεια και πολύ κέφι.
Στις 18:00 απόψε και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου θα ανοίξει η «αυλαία» των Χριστουγέννων με τη φωταγώγηση της Αθήνας από τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη. Τη σκυτάλη θα πάρει αμέσως μετά η Big Band με ένα πρόγραμμα jazz, τη βελούδινη φωνή της Yvette και υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιάννη Τερεζάκη.

Πηγή:Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: