Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚ-ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ



Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του

Όπως είναι γνωστό η παράταξή μας, στα πλαίσια της ενημέρωσης των εργαζομένων, είχε ανακοινώσει εδώ και μέρες την οργάνωση συζήτησης, στο δημαρχείο Νίκαιας-Ρέντη, για τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 12μ, με θέμα: «Εργασιακή Εφεδρεία και Ασφαλιστικό» με ομιλητή τον κ. Γ.Ρωμανιά.

Η δημοτική αρχή, ενώ αρχικά παραχώρησε το χώρο για την οργάνωση της συζήτησης, μετά από τέσσερες μέρες ανακάλεσε την απόφασή της με το βάσιμο αιτιολογικό ότι είναι ώρα εργασίας και θα δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών και στην εξυπηρέτηση του κοινού.
Και ενώ η παράταξή μας συμφώνησε να μεταφέρει τη συζήτηση για τις 3 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, με έκπληξη διαβάσαμε χθες ότι ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη οργανώνει συζήτηση για της 9 Δεκέμβρη, ώρα 12μ!!! και με το ίδιο βασικά θέμα!!!.
Δύο μόνο παρατηρήσεις έχουμε να κάνουμε:
1.Ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου λειτούργησε αντιδεοντολογικά, γιατί η ενέργειά του δεν σκοπεύει κυρίως στην ενημέρωση των εργαζομένων, αλλά στην υπονόμευση της εκδήλωσης της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. Παρόλα αυτά εμείς πιστεύουμε ότι εκ των πραγμάτων «εξαναγκάσαμε» το σύλλογο να οργανώσει αυτή την εκδήλωση και γι’ αυτό εμείς τη ματαιώνουμε και καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην εκδήλωση αυτή και
2.Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος είναι έκθετοι, γιατί λειτούργησαν με δύο μέτρα και δύο σταθμά και φοβόμαστε ότι ο Δήμαρχος «πειθάρχησε» στο αίτημα της ΠΑ.Σ.Κ.Ε. για υπονόμευση και ματαίωση της εκδήλωσης μας.
Και ένα σχόλιο επίσης:
Φαίνεται ότι οι συνάδελφοι της ΠΑ.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α. αγωνιούν κυρίως για τη διατήρηση των δυνάμεών τους από την κατακραυγή των εργαζομένων απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που με πάθος στήριξαν και όχι γιατί πραγματικά διαφοροποιήθηκαν απ’ το ΠΑΣΟΚ.
Αν ήταν πραγματικά έτσι δεν θα λειτουργούσαν σαν μηχανισμός χωρίς αρχές και αξίες και με μέτωπο απέναντι στις δυνάμεις που αντιμάχονται με συνέπεια τις δυνάμεις του μνημονίου, της τρόικας και του μαύρου μετώπου της κυβέρνησης-Ε.Ε και ΔΝΤ.
Δυστυχώς η ζωή επιβεβαιώνει τη λαϊκή παροιμία «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του».

8-12-2011                                                                                          Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: