Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Σκανδαλίδης: «Να πάρω μία πέτρα και να την ρίξω στον Πάγκαλο;»

Κώστας Σκανδαλίδης, Θεόδωρος Πάγκαλος, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Ελλάδα, Αγ
Ο Κώστας Σκανδαλίδης χαρακτήρισε λανθασμένες και ατυχείς τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, πως οι Αγανακτισμένοι είναι φασίστες, κομμουνιστές και μα...κες σε συνέντευξή του σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο, ενώ για το ζήτημα της επόμενης μέρας στο ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου.




Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας στο MEGA δήλωσε ότι η κάλυψη του αντιπροέδρου από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό και εξέφρασε την αντίθεσή του στις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου.
«Είναι ατυχείς, γιατί δεν μπορεί συλλήβδην οι Έλληνες να κατατάσσονται σε κατηγορίες και μάλιστα με αυτόν τον απόλυτο τρόπο. Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν περάσει σε ένα πολύ δύσκολο στάδιο της ζωής τους και είναι πραγματικά αγανακτισμένοι χωρίς να είναι καμία από τις τρεις κατηγορίες που ανέφερε ο κ. Πάγκαλος.. Να ρωτήσετε τον ίδιο γιατί μιλάει συχνά και με πολύ καθαρό τρόπο... Έκανα μία κρίση. Είπα ότι δεν συμφωνώ. Είπα ότι είναι ατυχής η δήλωσή του, τι άλλο; Να πάρω μια πέτρα να ρίξω στον κ. Πάγκαλο;», δηλώνει ο κ. Σκανδαλίδης.
Όσον αφορά στο ζήτημα της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκανδαλίδης υποστήριξε ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει ο Γιώργος Παπανδρέου να αντιμετωπίσει με αίσθημα ευθύνης, και είναι μια απόφαση που ο ίδιος πρέπει να την πάρει και να την σκεφτεί μόνος του.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «Τίθενται θέματα προσώπων ηγεσίας κ.λπ. Θεμιτές οι φιλοδοξίες.. Όλοι θέλουν κι αυτοί που φιλοδοξούν κ.λπ. είναι στελέχη που έχουν μια μακρά θητεία στο ΠΑΣΟΚ. Και θέλουν να δουν τον εαυτό τους στην πρώτη γραμμή της μάχης μέσα από μία διαδικασία. Εγώ λέω πρώτος, θα μιλήσουμε πρώτα για την πολιτική, θα πρέπει να επαναφέρουμε τον διάλογο στο ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει διάλογος, δεν γίνεται πουθενά. Τι είναι οι εκλογές της αρχηγίας; Καλλιστεία; Όταν κατέβηκα υποψήφιος το 2007 είπα, πρώτα η πολιτική, μετά οι θεσμοί μέσα στους οποίους γίνεται ο διάλογος και μετά να 'ρθουν οι υποψήφιοι. Υπάρχουν όργανα, πολιτικά συμβούλια, εθνικά συμβούλια, υπάρχει γραμματέας, υπάρχουν συνέδρια...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: