Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟ

Εκλογές θέλει η γ.γ. του ΚΚΕ για να «πάθει πανωλεθρία ο δικομματισμός»


«Πολιτική εκλογική μπλόφα» χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα την πρόσκληση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η γ.γ. του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την έκκληση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «το πρώτο πράγμα που σου έρχεται με αυτή την πρόταση, επειδή ξέρεις ποιοι την κάνουν, είναι πολιτική εκλογική μπλόφα. Καθαρά πράγματα.




Διότι ο χώρος αυτός, παρότι έχει μια λίγο-πολύ ενιαία ιδεολογική αφετηρία, ταυτόχρονα είναι ένα συνονθύλευμα διαφόρων απόψεων. Αλλοι λένε τη δραχμή, άλλοι λένε αντικαπιταλιστικό μέτωπο, άλλοι αντινεοφιλελεύθερο, άλλοι λένε μόνο αντιμνημονιακό, άλλοι λένε πατριωτικό, άλλοι λένε δημοκρατικό, άλλοι λένε χωράνε όλες οι πατριωτικές δυνάμεις. Πάρτε κόσμε. Είναι ένα μέτωπο μέχρι τις εκλογές και την άλλη μέρα ο καθένας θα τραβήξει το δρόμο του».
Συνέχισε όμως την κριτική της προσθέτοντας: «Προσδοκούν ή θέλουν να αναδειχθεί μία αριστερή κυβέρνηση. Δεν μας έχουν πει όμως τι θα κάνει αυτή η αριστερή κυβέρνηση. Εμείς ξέρουμε τι εννοούν, αλλά πρέπει να πουν στο λαό. Π.χ. λένε ότι εγγυώνται τους μισθούς και τις συντάξεις. Ποιους μισθούς, των 400 και 500 ευρώ; Και τις συντάξεις που μειώνονται με τα χαράτσια κ.τ.λ.; Με την ανεργία τι θα κάνουν;».
Επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ ότι ζητά να γίνουν εκλογές όπως συμφωνήθηκαν. Σύμφωνα με την Αλέκα Παπαρήγα «δεν πρόκειται αυτές οι εκλογές να λύσουν όλα τα προβλήματα του λαού, γιατί εμείς δεν μπορούμε να παίρνουμε τις επιθυμίες ούτε του λαού ούτε τις δικές μας ως πραγματικότητα. Ωστόσο αυτές οι εκλογές μπορούν να φέρουν ένα σημαντικό ποιοτικό στοιχείο. Ποιο να είναι αυτό το ποιοτικό στοιχείο, τηρουμένων των αναλογιών βεβαίως; Ιδιαίτερα τα δύο κόμματα να πάθουν πανωλεθρία».
Επικαλούμενη δε τις δημοσκοπήσεις είπε ότι «είναι φανερό ότι έχει διευρυνθεί το ριζοσπαστικό τμήμα του λαού που είχε ψηφίσει τα άλλα κόμματα και που είναι πολύ κοντά στις θέσεις του ΚΚΕ για την κοινωνικοποίηση, την αποδέσμευση, τη διαγραφή του χρέους». 
ΠΗΓΗ enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: