Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΤΙΤΑΝΙΑ"

Καλημέρα. Σήμερα εκτός των άλλων πρέπει να πάρουμε μέρος στην Περιφερειακή Συνέλευση Αττικής, Βοιωτίας και του Συλλόγου μας (Εργαζόμενοι Εμπορικής Τράπεζας) στις 7 μμ στο ξενοδοχείο Τιτάνια, και δεν πρέπει να λείψει κανείς και καμιά. Δεν πρέπει να διαπραγματευτούμε με τους εργοδότες μας μείωση μισθών.
Το πλαίσιο τους ευνοεί, γιατί η τρόικα και η κυβέρνηση τους στρώνουν το δρόμο για την περικοπή των μισθών μας, των συντάξεων και των θέσεων εργασίας υπέρ της απόλυτης ελαστικοποίησης των όρων εργασίας. Ήδη το συνδικάτο της Credit Agricole ανακοίνωσε ότι ο όμιλος θα προβεί σε 2.350 χιλιάδες εργασίας (1.750 στην θυγατρική επενδυτική τράπεζα Cacib). Τραπεζικές πηγές, σύμφωνα με τη σημερινή Ελευθεροτυπία, άφησαν να διαρρεύσει η πληροφορία πως η Credit Agricole θα αποχωρήσει πιθανότατα από περισσότερες των 20 χωρών από τις συνολικά 50 στις στις οποίες δραστηριοποιείται σήμερα. Η ίδια εφημερίδα σημειώνει ότι αυτές οι απολύσεις είναι μόνο ένα μέρος του συνόλου των 120.000 απολύσεων παγκοσμίως που έχουν ανακοινώσει για φέτος ενώ για το 2012 το πογκρόμ θα συνεχιστεί. Γι΄αυτό ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
Μέλος της Γραμματείας της ΕΑΣ εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα.
http://wp.me/pcxqr-FO

Δεν υπάρχουν σχόλια: